«Місто професій» для дітей та ветеранів АТО відбудеться у Тернополі

1

У приміщенні облдержадміністрації Тернополя відбулася прес-конференція щодо проведення у місті популярного в країні проекту «Місто професій».

– Цього року «Місто професій» відбуватиметься 30 червня, але крім дитячого «Міста професій», виникла ідея започаткувати «Фестиваль вакансій для ветеранів АТО», який буде поєднуватися з «Містом професій». Тому що дуже багато учасників АТО мають своїх дітей і приходять на цей захід, – каже начальник відділу сім`ї та молоді облдержадміністрації Ігор Чорний.

На прес-конференцію завітала керівник проекту «Місто професій» Тетяна Люлька. Нагадаємо, що цей проект діє в Україні уже 5 років, а у Тернополі буде відбуватися вдруге. Цього року «Місто професій» відбудеться у понад 70 містах України. До слова, минулого року на захід провели у 32 містах країни.

– Я переконана, що у нас є усі шанси, що у Тернополі буде багато гостей. Саме завдяки підтримці з боку обласної держадміністрації, я сподіваюся, що цього року ми зробимо усе ще яскравіше, – каже керівник проекту «Місто професій» Тетяна Люлька.

За словами пані Тетяни серед відвідувачів заходу завжди багато не тільки дітей, але і їхніх батьків.

Ініціатором проекту «Фестиваль вакансій для воїнів АТО» є Вікторія Воронович.

– Наша волонтерська організація допомагає хлопцям на фронті з першого дня. На сьогоднішні день ми вирішили, що допомога вже є достатньою на фронті, наша армія стала міцнішою. Але хлопці, повертаючись з війни стають розгубленими, вони не завжди можуть знайти себе у житті, бо життя у них поділилося на «до» та «після». Тому, ми вирішили, що краще будемо допомагати їм влаштовувати своє життя, соціалізуватися, – розповідає вона.

Також на прес-конференцію завітали ветеран російсько-української війни Андрій Салагорник та колишній військовослужбовець, ветеран війни Наталя Борисовська.

3
3

– Ідея поєднати «Місто професій» із «Фестивалем вакансій для ветеранів АТО» – чудова. Адже це може налаштувати підприємців на те, щоб вони співпрацювали із ветеранами, учасниками бойових дій, брали їх на роботу. Скажу по собі, що після повернення з війни, дуже важко знайти себе, хоча це важливо – знайти віддушину, щоб забути про те, що було там, – каже ветеран російсько-української війни Андрій Салагорник.

– Хочу додати, що на фестиваль, крім роботодавців, ми запрошуємо представників учбових закладів. Тому що виникає головне питання щодо навчання, отримання вищої освіти або перекваліфікації. Тому ми намагаємося працювати у позитивному руслі і йдемо тільки вперед, – розповідає Наталя Борисовська.

На завершення прес-конференції Вікторія Воронович разом із Тетяною Люлькою підписали «Меморандум про співпрацю» у якому зазначено, що «Місто професій» надає статусу соціального партнера «Фестивалю вакансій для ветеранів АТО».

Нагадаємо, що «Місто професій» та «Фестиваль вакансій для воїнів АТО» буде проходити у Тернополі 30 червня у парку імені Т. Шевченка.

Фото та відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео