«У людей зламані кінцівки, вибиті зуби…» – збаражчанин розповів, що відбувалося під час «Маршу рівності» (відео)

лабайчук

Власну версію того, що відбулося між активістами, які виступили проти «Маршу рівності» та поліцією під час параду у Києві розповів заступник Голови політичної партії «Правий сектор», збаражчанин Василь Лабайчук, якого також затримали того дня. У відео-зверненні він зазначив, що правоохоронці затисли активістів у кільце і змусили захищатися. Під час сутички постраждали чимало людей.

«Звечора 16 червня представники громадських та релігійних організацій зібралися біля пам’ятника М. Грушевського, аби пробути там до ранку. З нами були представники духовенства, капелани. Ми слухали лекції про ставлення релігії, зокрема християнства, до різних збочень. Правоохоронці підходили до нас і казали, що ми знаходимося у цьому місті незаконно. Напередодні ми повідомили Київську міську раду, що плануємо збиратися, жодних заперечень чи рішень суду, які забороняли б нам це робити, не було.

Щодо початку конфлікту, то є відео, де нас беруть у кільце, починають виштовхувати та травити газом. Звісно, ми почали чинити спротив. Люди отримали досить серйозні поранення – зламані руки, ноги, вибиті зуби» – розповів Василь Лабайчук.

Також він повідомив, що активісти «Правого сектору» й надалі виступатимуть проти узаконення та надання різних прав сексуальним меншинам.

Відео «Правий сектор»

Вибір читачів за тиждень

Відео