Віра Олександрович

У Тернополі подбають про пішоходів і місця для вигулу собак (відео, фото)

Про безпеку пішоходів і велосипедистів у парку «Загребелля», точніше - на дорозі, що веде до пляжу «Дальній», цього літа обіцяють потурбуватися. Окрім того, незабаром шукатимуть «законні» місця для вигулу собак.

Із такими запитами звернулися двоє депутатів міської ради. Зокрема, до правоохоронних органів і до двох керівників комунальних підприємств на сесії 15 червня запит подав Віктор Генсерук.

– Автомобілісти часто перевищують дозволену швидкість на ділянці вулиць Чумацька-Яблунева. Як на мене, до біди недалеко, – каже він. – Щоб запобігти нещасним випадкам, треба здійснити ряд заходів.

Генсерук_запит
Генсерук_запит

Генсерук_запит2
Генсерук_запит2

Колеги-депутати пана Генсерука підтримали – дали аж 31 «за». Хоча навіть у залі звучали різні думки, бо не всім сподобалася, наприклад, пропозиція про встановлення «лежачих поліцейських» на дорозі до пляжу «Дальній». Отже, що саме варто зробити на тій ділянці задля безпеки пішоходів, тепер думатимуть разом із патрульними поліцейськими.

Окрім того, депутат Олег Нитка запропонував подбати, аби у місті облаштували спеціальні місця для вигулу і тренування… песиків. Мовляв, чотирилапі є у багатьох тернополян, але для них у місті немає жодних умов.

Варто зауважити, що у депутата віднедавна теж є собака. Пес Гучі нещодавно навіть взяв свій перший приз на виставці «Тернове поле-2018». Тож, очевидно, проблеми собачників його дійсно «болять».

Собака_Нитки
Собака_Нитки

Втім, варто нагадати, що кілька років тому у місті окреслили місця для вигулу собак. Зробили це в управлінні ЖКГ, причому навіть карту намалювали. Проте ця пропозиція комунальників зазнала нищівної критики з боку самих собачників. Виявилося, що їм пропонували гуляти із улюбленцями у хащах або на зовсім необлаштованих ділянках. Як буде цього разу – побачимо.

Також під час сесії депутати розглянули низку цікавих питань. Про це читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора, а також зі сторінки Олега Нитки у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео