Через негоду у Чорткові футбольний матч завершився в нічию

35472357_1984507711582367_1084906363852685312_n

17 червня у Чорткові футбольний матч 8-го туру вищої обласної ліги між місцевим  «Кристалом» та ФК «Козова» довелося провести за дощової погоди. Про це повідомляється на сайті Федерації футболу Тернопільської області.

Погода відразу внесла корективи - про короткі паси, комбінаційний, технічний футбол можна було забути. М’яч надто швидко рухався, а із неба так лило, що навіть на кілька метрів віддати передачу було важко. За таких умов команди обмінялися голами та завершили матч логічною нічиєю – 1:1.

Як повідомляє прес-служба чортківського «Кристалу», за складних погодніх умов сам футбол як вид спорту відходить на другий план, бо команди грають не одна з одною, а змагаються із негодою. М‘яч все частіше застрягав у новоспечених калюжах, легкі, здавалось би, підкати перетворювались у дуже небезпечні - бо гравці «пролітали» по полі 5-7 метрів, напорюючись на небезпечні стики.

І якщо на початку зустрічі команди бодай намагались пробивати здалека, то у середині тайму це вже було неможливим. Можна згадати хіба напівмомент когось із захисників «Кристалу» (бо ідентифікувати гравця в таку погоду - справа не з легких), котрий виник після кутового.

Перший справді вбивчий момент виник на 30-й хвилині, коли ініціативу у свої руки взяв ТарасЧервонецький. Тарас ввірвався у штрафну по центру, прибрав захисника та покотив під дальну стійку - воротар «Козови» Андрій Северин у стрибку ледь-ледь дотягнувся пальцями та перевів на кутовий!

Ближче до кінця тайму дощ, нарешті, стишився, а гра - ожила. Непогано п‘ятихвилитнку видала «Козова», раз-по-раз завантажуючи м‘яч у штрафну. Свої нагоди не реалізували Андрій Захарчук та Тарас Шимонович, а Михайло Мельник. втікав від оборонців вже на одного голкіпера, однак у найвідповідальніший момент м’яч застряг у воді.

У другому таймі чортківчани на правах господаря заволоділи ініціативою, значно більше атакували, загострювали. «Козова» ж відповіла коротко і ясно – по лівому краю прорвався Тарас Шимонович, спокійно віддав у центр на лінію воротарського майданчика, де вільний МихайлоМельник пробив у дотик в дальній від голкіпера  кут воріт (0:1).

«Кристал» після пропущеного голу ожив - найбільш активним був Ян Ковалевський на правому фланзі. Черговий раз накрутивши опонентів, виконав крос на Тараса Червонецького, Тарас обіграв захисника, але пробив прямо у руки воротарю. Пізніше знову Ковалевський виконував вже верхову подачу – Андрій Понєдєльнік головою пробив мимо. Далі вже Червонецький взяв на себе роль асистента, вивівши Ковалевського на хорошу позицію справа. Ян набрав хід, змістився у бік штрафного майданчика і точно пробив у дальній кут (1:1).

«Козова» після пропущеного голу явно демонструвала, що нічия - цілком задовільний для них результат, залишивши попереду лише одного гравця і сподіваючись на кутові. Після них Ігор Карабін та Роман Гаврилюк завдали ударів вище воріт).

 Жодній із команд так і не вдалось у завершальній десятихвилинці вразити ворота одна одної,тож рахунок 1:1 - цілком закономірний.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео