Де на Тернопільщині росте і дає врожай ківі (фото)

північний ківі

Сезон ягід саме у розпалі. У садах Тернопільщини можна знайти різнобарв’я та різновітаміння починаючи від садових вишень-черешень і завершуючи лісовими суницями-чорницями.

Ось, наприклад, у Кременецькому ботанічному саду можна знайти і побачити як зараз достигає північний родич ківі – актинідія коломікта. Кислувато-солодкі плоди актинідії починають достигати в серпні. Вони мають дуже приємний смак і аромат, ласувати ними можна аж до жовтня. Із надлишку свіжих плодів виходить чудове варення, желе і компот.

За рівнем вмісту вітаміну C плоди актинідії перевершують чорну смородину, лимони і апельсини, поступаючись лише шипшині.

північний ківі1
північний ківі1

Довідка:

Актинідія – це багаторічний в'юнкий чагарник, ліана сімейства актинідієвих. Батьківщиною цієї рослини є Східна Азія. Плоди рослини – м'які зеленувато-жовті або зелені ягоди з кисло-солодким смаком і ніжним ароматом. З тієї причини, що в плодах даних міститься багато вітаміну C, вони використовуються для профілактики і лікування деяких захворювань. Дві-три ягоди цієї рослини задовольняють потребу організму у вітаміні С на добу. Зріла ягода містить клітковину, пектинові речовини, каротин, зменшення цукру, крохмаль, сахарозу та інші корисні органічні речовини.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео