Віра Олександрович

На «Світло без ртуті» Тернопіль позичить понад 12 мільйонів (фото, відео)

Міська рада2

Для фінансування інвестиційного проекту «Реконструкція системи зовнішнього освітлення Тернополя «Світло без ртуті» залучать кредит у Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО).

На це погодилися міські депутати 15 червня. Переконав їх так вчинити заступник міського голови Тернополя із питань житлово-комунального господарства Владислав Стемковський.

[embed]https://youtu.be/36bewYMKtus[/embed]

Отже, 12,5 млн грн у Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) позичать на 5 років (включаючи період відстрочки до 1 року від дати підписання, але не більше як 6 місяців після завершення проекту). За користування кредитними коштами треба буде платити 3% річних. Погашення кредиту здійснюватимуть рівними щоквартальними платежами.

- Спрямують усі кошти кредиту винятково на фінансування інвестиційного проекту «Реконструкція системи зовнішнього освітлення Тернополя «Світло без ртуті», - каже пан Стемковський. – Єдине, що нас стримує, це згода Міністерства фінансів України.

 

Стемковський1
Стемковський1

Контроль за виконанням цього рішення поклали на постійні комісії міської ради із питань бюджету та фінансів (голова – Михайло Ібрагімов, який 15 червня замінив Оксану Яциковську – прим.) і з питань житлово-комунального господарства, екології та надзвичайних ситуацій, енергозабезпечення та енергоефективності (голова – Галина Гевко).

Окрім того, під час сесії йшлося про внесення змін до істотних умов договору про надання місцевої гарантії для забезпечення виконання комунальним підприємством теплових мереж «Тернопільміськтеплокомуненерго» Тернопільської міської ради боргових зобов’язань за кредитом Європейського Банку Реконструкції і Розвитку для реалізації програми пріоритетних інвестицій із модернізації систем централізованого теплопостачання Тернополя («Терен» докладно про цей кредит писав ТУТ прим.).

[embed]https://youtu.be/45nf4ifKxf8[/embed]

Якщо коротко, то завдяки меншій відсотковій ставці, яку доведеться платити за кредитні кошти із Фонду «Чистих технологій», загальну позику Тернополю буде віддати трохи легше. Тим паче, що кредитів місто вже набрало «як пес блох» (про це читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.).

Також під час сесії 15 червня депутати розглянули низку цікавих питань. Про це читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео