Віра Олександрович

Таке життя: у Тернополі вирішили долю вулиці і нового кладовища (відео, фото)

Питаннями життєдіяльності міста також активно переймалися на черговій сесії Тернопільської міської ради 15 червня.

Зокрема, депутати погодилися надати вулиці «Проектна-210», що в житловому районі «Південний», назву «Василя Сліпака». Проголосували «за» 34 політики. А надати назву провулку, утвореному в результаті будівництва житлового кварталу, обмеженого вулицями Київською і Генерала М. Тарнавського, дозволили 32 «за».

Тож тепер у Тернополі є провулок Генерала М. Тарнавського («Терен» про такі плани писав ТУТ прим.). Втім, це питання головному архітектору міста Василю Бесазі довелося захищати, адже дехто із депутатів вважав, що існування однойменних вулиці і провулку заплутає тернополян.

Про внесення змін у рішення міської ради від 16.12.2016 р. №7/13/10 «Про Програму збереження культурної спадщини міста Тернополя на 2017-2020 рр.» доповідав начальник управління культури і мистецтв Олександр Смик.

Депутати не сперечалися і відразу дали 26 «за», бо правку у документ треба було внести технічну: «…замість слів: «релігійна громада «Парафія Храму Різдва Христового місто Тернопіль Тернопільської Єпархії Української Автокефальної Православної Церкви» читати: «релігійна організація «Парафія Храму Різдва Христового місто Тернопіль Тернопільської Єпархії Української Автокефальної Православної Церкви».

Смик
Смик

Із низки питань виступав того дня і начальник Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Олег Соколовський. І голосування було весь час успішним:

  • Про внесення змін до Статуту спеціалізованого комунального підприємства «Ритуальна служба» код ЄДРПОУ 03353302 – 33 «за»;
  • Про внесення доповнень в рішення міської ради від 16.06.2016 р. № 7/9/167 – 32 «за»;
  • Про прийняття обладнання до комунальної власності міста – 33 «за».

Соколовський
Соколовський

До речі, коли пан Соколовський доповідав про «Ритуальну службу», у залі відбувся доволі цікавий діалог.

- Я розумію, що ця тема - важка, але чи не можна на новому цвинтарі, що на вулиці Львівській, зробити частину поховань однаковими. Щоб там усе було рівненько, чистенько, як за кордоном, - каже депутат Петро Поврозник. – А то в мене вже склалося враження, що там ховають людей – як хто хоче…

На що Олег Соколовський зауважив, що на новому цвинтарі дотримуються загальноприйнятих норм поховання. Звісно ж, ситуації бувають різними: дехто бере одне місце, а хтось відразу займає кілька – для всієї родини. Відмовляти у такому проханні «Ритуальна служба» людям не може.

Депутати3
Депутати3

- Зрештою, я вперше чую від вас таку пропозицію. Тернополяни такої не висловлювали, - додає він.

Варто зазначити, що своїм рішенням депутати погодилися збільшити розмір статутного капіталу спеціалізованого КП «Ритуальна служба» аж на 10 млн грн. Контроль за виконанням цього пункту поклали на постійну комісію міської ради із питань житлово-комунального господарства, екології, надзвичайних ситуацій, енергозабезпечення та енергоефективності (голова – Галина Гевко).

Депутати_Гевко
Депутати_Гевко

Також під час сесії 15 червня депутати розглянули низку цікавих питань. Про це читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео