У деякі села Шумщини незабаром буде важко потрапити

1d04fa839c9e

З підозрою на вірус «африканської чуми свиней» звернувся до правоохоронців та ветеринарів області житель села Антонівці Шумського району. Чоловік заявив, що на його господарстві в період з 10 по 15 червня загинула свійська тварина - шестимісячне порося.

Про це повідомляє Досьє 102.

Тушу тварини направили для проведення експертизи в Львівську регіональну державну лабораторію ветеринарної медицини. Результати виявилися невтішними - у поросяти виявили ДНК вірусу «африканської чуми».

У зв'язку з даним захворюванням свиней, поліцейські Шумського відділення поліції та місцевим райвідділом управління надзвичайних ситуацій встановлять один стаціонарний пост в селі Антонівці. На території району працюватимуть робочі групи,  а на трикілометровій відстані від зони ураження всіх свиней вилучатимуть та утилізовуватимуть. Усе це робитимуть ветеринари.

Лікувати свиней, заражених африканською чумою, заборонено. Власники, у яких загинули тварини, повинні здаватити їх працівникам ветлабораторій. Самостійно утилізовувати туші заборонено.

Фахівці стверджують, що заразитися «африканською чумою» люди не можуть, а от відрізнити заражену чумою свинину від здорової легко - таке м'ясо має синюшний вигляд і крововиливи. Тому таке м’ясо на стихійних ринках купувати не варто.

Вибір читачів за тиждень

Відео