Орест Сарматський

Встановлено полуничний рекорд (Агро-новини)

19 (Copy)

У Дніпрі зібрали панно з 320 кг полуниці. Розмір шедевру склав 7,05 на 2,52 метри. 

1901 (Copy)
1901 (Copy)

Ягоди привезли з фермерського господарства Berry Land, що в Новомосковську Дніпровської області. Збирали панно протягом трьох годин, з 11 ранку 2 червня. Рекорд зафіксували у Книзі рекордів України у категорії «Кулінарне мистецтво».

Керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова говорить, що рекорд порадував не тільки кількістю ягід, а й креативністю.

У формуванні панно брали участь вісім людей, нанизуючи ягоди на зубочистки та встромляючи у пухирчату плівку.

Коли рекорд зафіксували, ягодами пригостили жителів та гостей міста.

Фермер в Австралії вирощує екзотичні гриби у залізничному тунелі

1902 (Copy)
1902 (Copy)

У південній частині Австралії знаходиться приватне підприємство Лі-Сан, власником якого є мікробіолог і знавець екзотичних грибів доктор Ноель Арролд. Про це повідомляє Про це повідомляє Agroxxi.ru.

Ферма розташована у тунелі, який колись був частиною одноколійної залізничної дороги з Сіднею до Мосс-Вейл. У ньому зберігається температура 16 градусів при відносній вологості 85%.

«Ми не змінюємо навколишнє середовище у відповідності з культурою, ми змінюємо культури в відповідності з навколишнім середовищем», - говорить доктор Аррольд.

Власник господарства лише чотири рази на рік приймає туристів, щоб ті відвідали незабутню екскурсію через повний грибів тунель довжиною 650 м. Забронювати місце в турі можна за декілька тижнів, бо бажаючих подивитись на екзотичні гриби дуже багато.

Тунель будований у 1866 р. та невдовзі був закритий для проїзду та використовувався як сховище для вибухових речовин. Ферму з вирощування грибів в ньому створили 1987 р. Такі ферми були дуже частим явищем у 50-ті роки, проте зараз лишилася лише Лі-Сан.

На підприємсві фермери займаються також тестуванням нових способів вирощування екзотичних грибів.

Продукція з ферми постачається на фермерські ринки, у супермаркети Сіднею та кращі ресторани.

Вибір читачів за тиждень

Відео