Як тернополянам приворожити щасливу долю?

ec3ef798ddf5a6ef40dc375ba9b33a3e-e1529529162223

Сьогодні, 21 червня, День літнього сонцестояння, тобто – найдовший день у році. Також наші предки вважали, що саме нині можна змінити свою долю та відгадати майбутнє.

Так, якщо тернополянки хочуть швидше вийти заміж, то вони повинні на самоті зібрати 12 різних трав або квітів і покласти їх під подушку зі словами: «Аромати луки, аромати поля, віднесіть мене в сонне роздолля. Ляжу дівкою, прокинуся дружиною. Істинно», а після цього потрібно лягти спати. Прокинувшись, тернополянкам потрібно загорнути в папір зібраний букет і спалити в багатті.

Якщо тернополяни хочуть змінити своє життя, то потрібно всю ніч провести у джерела або колодязя, кожну годину випиваючи з нього по склянці воду зі словами: «Як вода біжить - змінюється, так і життя моя зміниться». Ритуал радять виконувати з заходу до сходу сонця.

Що цікаво, у давнину у цей день проводили ритуали за участю вогню та води. Наприклад, вважалося, що купання у водоймах очищають душу. Також і полум'я мало властивості ощирення: матері спалювали сорочки хворих дітей. За повір'ям, разом з одягом горіла і хвороба, пише 24 канал.

А тим, хто хоче, щоб весь наступний рік був щасливим і вдалим, сайт rbc, в день літнього сонцестояння не рекомендує бути похмурим чи провокувати з'ясування відносин і сварки з близькими людьми.

Прикмети на день літнього сонцестояння:

В цей день дізнавалися, яким буде врожай і погода влітку.

Якщо гроза 21 червня — буде погана збірка сіна

Якщо роса зранку — буде гарний урожай.

У цей день починали прополку. Вважалося, що якщо в день літнього сонцестояння не почати полоти город, то урожай буде мізерним.

Якщо у цей день буде грім гриміти, то чекайте затяжної негоди. Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео