Оксана Бучко

У Тернополі забиватимуть «голи свободи» від наркотиків

Особливий футбольний матч зіграють у Тернополі  в парку ім. Т. Шевченка на спорткомплексі «Динамо» 24 червня.  Його проводить Управління протидії наркозлочинності Тернопільської області спільно з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області. Приурочений матч до Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотиків та їх незаконним обігом, який з 1987 року відзначають 26 червня.  Початок - о 9:30.

Організатори хочуть таким чином об’єднати зусилля для боротьби та протидії наркоманії, закликати населення до здорового способу життя. Адже статистика невтішна - протягом останніх років спостерігається «омолодження» категорії наркозалежних осіб.  За даними МВС, на сьогоднішній день в Україні офіційно налічується близько 500 тисяч наркоманів, з них 171,6 тисяч вживають наркотики регулярно. І близько 5 тисяч наркозалежних не досягли віку 18 років. Кожного року кількість наркоманів збільшується на 5-10%. Більше того, експерти вважають, що реальна кількість наркоманів може перевищувати вказані цифри в 10 разів.

Розглядаючи способи боротьби із наркоманією, фахівці бачать неефективність традиційних методів боротьби. Натомість, головним завданням вбачають заходи для профілактики поширення наркоманії та соціальної реабілітації людей, що вживали наркотики.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео