Віра Олександрович

Унікальна Тернопільщина: варто директора викликати «на килим» і гроші відразу з’являються

Гроші

Керівники понад 500 підприємств на Тернопільщині підвищили зарплату своїм підлеглим, завдяки діям ГУ ДФС в області.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, працівники територіальних органів ДФС у Тернопільській області спільно із співробітниками органів місцевої влади проводять постійний контроль за дотриманням платниками податків чинного законодавства про оплату праці.

Протягом 5 місяців цього року на засіданнях комісій заслухали керівників 167 підприємств та організацій, де зарплату виплачували у мінімальному чи нижче мінімального розмірах, - кажуть у податковій. - За наслідками проведеної роботи на 157-ми підприємствах підвищили рівень оплати. Як наслідок, до бюджету надійшло 349 тис. грн податку на доходи фізосіб (ПДФО) і 441,9 тис. грн - єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ).

Крім того, фахівці провели роз’яснювальну роботу з аналогічних питань на 365 підприємствах та в організаціях області. За її результатами, на 347 підприємствах підвищили рівень оплати.

Тож до бюджету надійшло 1 млн 969,2 тис. грн ПДФО і 2 млн 402,7 тис. грн ЄВ, - уточнюють у податковій.

Також на засіданнях комісій заслухали керівників 12-ти підприємств, які допустили заборгованість із виплати зарплати, ПДФО та ЄСВ.

Відтак на 11 підприємствах ліквідували заборгованість у зарплатні на суму 584 тис. грн, із ПДФО – на суму 3,2 тис. грн і ЄСВ– на суму 0,7 тис. грн, - підрахували податківці.

Провели й індивідуальну роз’яснювальну роботу із керівниками 69 підприємств. Врешті на 68-ми підприємствах  погасили заборгованість  у заробітній платі на суму 1 млн 22,3 тис. грн, із ПДФО – на 278,9 тис. грн і ЄСВ – на 1 млн 295,4 тис. грн.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео