Оксана Бучко

У центрі Тернополя почали «за компанію» бити  на іноземців

36228746_10216647929419189_1912256569895026688_n

Іноземних студентів почали бити у центрі Тернополя серед дня 23 червня близько 17 год, повідомляє у Facebook Яніна Чайківська. Перехожі починали долучатись до бійки, не знаючи мотивів. У результаті на місце таки викликали поліцію.

- Прямо на Театральному майдані побили студентів-іноземців. Просто так. Без вини, - пише Яніна Чайківська. - Підчікували спеціально, провокували агресію. У побиття включилися інші жителі міста без з’ясування, в чому справа. Бо чужинці. Лише викладач медичного спробувала розборонити бійку. І на неї підняв руку старший чоловік. А коли нападники почули, що викликали поліцію, почали втікати.

Такий випадок з іноземцями у місті трапляється вже не вперше. А потерпілі не заявляють в поліцію через страх.

- Причини часто нема, - продовжує Яніна Чайківська. -  Іноземці не заявляють, бо не знають законів наших, думають, що через це ще більше їм мститимуть.  Та скільки ж тієї ненависті ще буде в місті? Чи хотілося би, щоб ваших дітей постійно так били за кордоном, коли вони там вчаться, лише просто тому, що чужинці? А хвалиться потім в групах про перемогу - ну зовсім по-чоловічому, зовсім по-геройськи.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео