Оксана Бучко

У Тернополі перенесли важливий футбольний матч

myach-e1465065872979-1

Футбольнй матч, приурочений до Міжнародного дня боротьби із зловживання наркотиків, проведуть у Тернополі 26 червня. Розпочнуть забивати «голи свободи» від наркотиків о 15:00 на території спорткомплексу «Динамо». Захід попередньо планували на вихідні, та перенесли через несприятливі погодні умови.

Організатори хочуть таким чином об’єднати зусилля для боротьби та протидії наркоманії, закликати населення до здорового способу життя. Адже статистика невтішна: протягом останніх років спостерігається «омолодження» категорії наркозалежних осіб.  За даними МВС, на сьогоднішній день в Україні офіційно налічується близько 500 тисяч наркоманів, з них 171,6 тисяч вживають наркотики регулярно. А близько 5 тисяч наркозалежних не досягли віку 18 років. Кожного року кількість наркоманів збільшується на 5-10%. Більше того, експерти вважають, що реальна кількість наркоманів може перевищувати вказані цифри в 10 разів.

Розглядаючи способи боротьби з наркоманією, фахівці бачать неефективність традиційних методів боротьби. Натомість головним завданням вбачають заходи для профілактики поширення наркоманії та соціальної реабілітації людей, що вживали наркотики.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео