Через вандалів у Кременецькому ботсаду можуть зробити платний вхід (фото)

ботсад6

У Кременці вандали зруйнували два оглядові майданчики, котрі збудували лиш того року на одній із місцевих гір на території ботанічного саду. Створили атракції для кременчан та туристів працівники науково-дослідної установи, активісти та волонтери Культурної асоціації «Новий Акрополь». Тепер частина альтанок, лавок та поручнів зруйновані, а відпочинкова зона вкрита сміттям.

«У відпочинковій зоні встановили альтанки, поручні, інформаційні стенди, лавочки, місця для вогнища. Нові оглядові майданчики – це місцини, де не тільки можна побути наодинці з природою, із самим собою, а й помилуватися мальовничими краєвидами. На жаль, як показав час, на фоні краси гірського ландшафту «красуються» купи сміття (хоча для нього відведені спеціальні місця з інформаційними таблицями), зламані пасла поручнів, розкидані лавки, які залишаються від дуже «вдячних та культурних» відвідувачів» – повідомляють у Кременецькому ботанічному саду.

Також в установі зазначають, що прикрий прецедент змушує працівників та керівництво задуматися над тим, чи варто надалі створювати рекреаційні зони. А в перспективі розглядають можливість встановлення вхідної плати на територію експозиційних зон ботанічного саду.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«163598,163599,163600,163601,163602,163603»]

Фото Кременецький ботанічний сад

Вибір читачів за тиждень

Відео