Віра Олександрович

Нічого собі: бути директором у Тернополі хоче знаний у світі режисер-новатор

Коломійцев2

Перше засідання конкурсної комісії на заміщення вакантної посади директора театру - художнього керівника Тернопільського академічного обласного театру актора і ляльки відбудеться у середу 27 червня.

Як повідомили на сайті обласної ради, це засідання відбудеться о 10 годині у каб. 532, що на вул. Грушевського, 8.

Нагадаємо, про те, що конкурс на заміщення вакантної посади оголосили, «Терен» писав докладно ТУТ. Наразі відомо, що на крісло директора театру - художнього керівника претендують двоє чоловіків. І якщо Іван Шелеп – давно відомий тернополянам і колективу місцевого театру, то Олексій Коломійцев для нас, як кажуть, - «терра інкогніта».

До речі, відомості про кандидатів опублікували: Шелеп Іван Васильович Скачати файл...; Коломійцев Олексій Володимирович Скачати файл.... Але «Терен» цим зацікавився і знайшов додаткову інформацію про одного із кандидатів, аби розповісти її читачам.

kolomiycev_3
kolomiycev_3

Виявляється, Олексія Коломійцева знають у театральних колах країни і за її межами як режисера, композитора, актора і співака. Він ставив: рок-опери, мюзикли, опери та інше. Причому всі ці постановки викликали бурхливу реакції публіки, бо вражали новітніми підходами до музичних жанрів. Директором драматичного театру ім. Лесі Українки у Львові пан  Коломійцев став у 2014 р. Прийшов він туди з посади викладача кафедри культурології Полтавського педагогічного університету ім. Короленка.

Фото з вистави
Фото з вистави

- Олексія Коломійцева знаю понад 20 років. Це людина, яка є провідником сучасного театрального мистецтва, – так коментував його призначення кандидат мистецтвознавства, віце-президент Благодійного фонду «Сприяння високому мистецтву», генеральний директор Міжнародного дитячого фортепіанного конкурсу Steinway junior Дмитро Вечер.– Таких, як він, на вітчизняному культурному просторі – одиниці. Він має неабиякі організаторські здібності, а також досвід керування багатьма мистецькими проектами…

Чому знаний у світі режисер-новатор захотів переїхати до Тернополя? Сподіваємося, ми почуємо відповідь на це запитання вже у середу. Можна лише припустити, що спонукав митця до цього кроку «культурний» скандал довкола Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки. Адже у 2015 р. дійшло до того, що у вікна директора театру стріляли із пневматичного пістолета. У склопакеті вікна залишився отвір від кулі. У квартирі разом із Олексієм Коломійцевим на той час мешкали його дружина Олена і двоє дітей синів...

До речі, максимум інформації про митця можна прочитати у «Вікіпедії».

Фото з вистави2
Фото з вистави2

Довідка. Олексій Коломійцев (народився 16 квітня 1972 р. у Нікополі на Дніпропетровщині) працював  у Полтавському академічному українському музично-драматичному театрі ім. М. Гоголя; Дніпродзержинському музично-драматичному театрі ім. Лесі Українки; Донецькому національному академічному українського музично-драматичного театрі; Харківському театрі музичної комедії… Має низку нагород. Був лауреатом театрального фестивалю-конкурсу «Січеславна-2009» у номінаціях «краща музична вистава», «краща режисура», «краще музичне оформлення», «краща сценографія», лауреатом театрального фестивалю недержавних театрів «Курбалесія-2009» у номінаціях «краща музика у виставі», «краща режисура»; отримав премії ім. І. Котляревського і Міністерства культури України за музику та постановку лайт-опери «Легенда про Тараса».

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео