Орест Сарматський

Суперова техніка з'явилаcя у селі під Тернополем (фото)

Новітню сільськогосподарську техніку презентують під час міжнародного форуму аграрних інновацій «Нове Зернятко-2018».

Серед спеціалізованого обладнання, презентованого на відкритому майданчику компанії «Агропродсервіс» на околиці Настасова, багатьох аграріїв зацікавила сучасна техніка, яку демонстрували фахівці із заводу «Бердянські жниварки», що у Запорізькій області.

DSC_9940 (Copy)
DSC_9940 (Copy)

- Ми тут на такому масштабному заході вперше. Бачимо, що наша продукція привернула увагу багатьох учасників форму, - розповів представник заводу Денис Коваленко. – Ще у XIX столітті завод був найбільшим із виробництва сільськогосподарських машин у Європі. Розуміємо, що час монополізму відійшов у минуле, тому, після реорганізації завод став новим, сучасним підприємством, продукція якого завойовує нові ринки. АТ «Бердянські жниварки» створене в 2000 році в процесі реорганізації ВАТ «Первомайський завод сільгоспмашин», випускає жатки для збирання соняшнику, кукурудзи, жниварки валкові, пристосування для збирання ріпаку, соняшнику та сої. Продукти, що освоюються компанією останніх сім років тому, випускаються під торговою маркою «Джон Гріевз». Нагадаю, що саме представник англійської фірми «Клейтон» Джон Гріевз у 1876 році на основі місцевих майстерень почав засновувати у Бердянську завод, який згодом і став гігантом з виробництва сільськогосподарських машин.

Сьогодні ми виробляємо 9 базових моделей зернових жниварок, підбирачі, пристосовані для збирання соняшнику, культиватори, дискові борони, іншу спеціалізовану техніку. Окремі зразки й привезли сюди, на аграрний форум, організація якого просто на високому рівні. Навели контакти із деякими потенційними покупцями техніки. Так що, поїздкою на це, відоме в усій Україні агропідприємство, цілком задоволені, за що й дякуємо організаторам такої події.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«163772,163769»]

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео