Віра Олександрович

Тернопільщина дивує: у місцевих підприємців забрали майже 300 ліцензій

Ліцензія

На Тернопільщині лише за 5 місяців виявили 81 порушення в сфері виробництва і обігу алкоголю і тютюну. Відтак у підприємців уже забрали майже 300 ліцензій.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- На початку червня працівники управління контролю за обігом і оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС в області провели 80 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкоголем та тютюном, - кажуть у податковій. - До порушників застосували фінансові санкції на суму 838,6 тис грн.

За результатами проведених перевірок, фахівці встановили 81 порушення Закону від 19.12.1995 р. за №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

- Зокрема, було 32 факти порушення терміну сплати податків, 27 - торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, а також 16 фактів реалізації алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці, - кажуть у податковій. – Не обійшлося і без роздрібної торгівлі алкогольними напоями особам, які не досягли 18 років (15 фактів – прим.).

Окрім того фахівці зафіксували 5 фактів роздрібної торгівлі алкогольними напоями без наявності ліцензії, 4 - роздрібної торгівлі тютюновими виробами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби, встановлених виробниками або імпортерами таких тютюнових виробів. Ще 2 випадки роздрібної торгівлі тютюновими виробами без наявності ліцензії, а також інші порушення.

- Відтак вже анулювали 152 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями, у тому числі: 10 ліцензій за порушення вимог ст. 15-3 Закону №481 - за продаж алкоголю особам, які не досягнули 18 років, - наголошують у податковій.

Також податківці анулювали 121 ліцензію на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробними, у тому числі – 5 ліцензій за продаж цигарок особам, які не досягнули 18 років.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео