Віра Олександрович

Через скандал у Малому Ходачкові полетять голови у Держгеокадастрі Тернопільщини (фото, відео)

Сесія_М_Ходачків_основне

Через земельний конфлікт, що виник у Малому Ходачкові під Тернополем, незабаром полетять голови у міськрайонному управлінні Держгеокадастру у Тернопільській області. Покарати планують й інших фігурантів цієї скандальної справи.

Про це йшлося на колегії обласної держадміністрації 27 червня (під час засідання було і таке – читайте ТУТ і ТУТ).

Присутні заслухали звіт про розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності. Доповідав новий начальник Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області Іван Кузь (про нього докладно «Терен» писав ТУТ – прим.). Тоді і підняли питання про незаконне виділення земель у Малому Ходачкові (про це і протести людей читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.), адже зам’яти цей конфлікт уже не вдасться. Тим паче, вже є розпорядження голови обласної держадміністрації (ОДА) про проведення службового розслідування у «земельників».

Розпорядження
Розпорядження

Власне, спонукали Степана Барну до кардинальних дій самі жителі Малого Ходачкова. Вони подали в ОДА звернення, в якому виклали усі відомі їм факти. І як підтвердив Іван Кузь, три із п’яти пунктів, викладених селянами, уже підтвердилися. Тому в управлінні якраз відбуваються засідання дисциплінарної комісії.

[embed]https://youtu.be/uR4m7YKGD4E[/embed]

Барна_Кузь
Барна_Кузь

Втім, відомі уже не лише прізвища тих, хто серед «земельників» може бути причетним до оборудки у Малому Ходачкові. Селяни також у своєму зверненні назвали усіх, хто, на їхню думку, отримав ділянки незаконно. І хоча Степан Барна на засіданні привселюдно зачитав далеко не все, навіть така інформація шокувала присутніх.

[embed]https://youtu.be/c2t94k3717A[/embed]

Після цього Степан Барна закликав правоохоронців втрутитися у розслідування.

Отже, як мінімум, слід чекати, що полетять голови у міськрайонному управлінні Держгеокадастру в області. Втім, Іван Кузь, якого призначили лише тиждень тому, зауважив, що він ще не мав змоги у всьому розібратися. Тож наслідки службового розслідування можуть бути ще тяжчими для тих, хто розбазарював землю на Тернопіллі.

Кузь
Кузь

[embed]https://youtu.be/peN4AvCPwd8[/embed]

В_Г_голова
В_Г_голова

До речі, Малий Ходачків – не виняток. Так, за нагоди, просто на засіданні колегії ОДА очільник Великогаївської об’єднаної територіальної громади Олег Кохман попросив фахівців управління Держгеокадастру зробити ревізію усіх розподілених раніше земель, що розташовані на території ОТГ. У нього теж виникли серйозні підозри про те, що ділянки у селах, що тепер входять до складу громади, роздали не тим людям, а тому - незаконно.

Вибір читачів за тиждень

Відео