На Тернопіллі проходить практичний спецкурс з місійного служіння (фото)

y1

Днями у Марійському духовному центрі «Зарваниця» розпочався VIII практичний спецкурс з місійного служіння, організований Пасторально-міграційним відділом УГКЦ для семінаристів передостаннього року навчання. Участь у спецкурсі, який триватиме до 1 липня, беруть близько 90 вихованців усіх семінарій УГКЦ в Україні.

Розпочалася зустріч виступом Голови ПМВ, Єпископа-помічника Київської архиєпархії Владики Йосифа Міляна, який розповів семінаристам про діяльність Пасторально-міграційного відділу та про потреби Київської архієпархії. Владика відзначив, що ПМВ опікується 44 країнами світу, де немає ієрархічних структур УГКЦ, і дбає про те, щоби забезпечити духовні потреби вірних на тих теренах. Голова ПМВ зауважив, що спецкурс покликаний практично  представити семінаристам душпастирську діяльність у цих країнах.

Наступні дні з доповідями виступали Екзарх Луцький владика Йосафат Говера, Екзарх Харківський владика Василій Тучапець, Єпископ помічник Самбірсько-Дрогобицький владика Григорій Комар, екзарх Донецький владика Степан Меньок, Екзарх Одеський владика Михаїл Бубній, єпископ Бучацький владика Дмитро Григорак.

Протягом тижня з семінаристами діляться своїм душпастирським і місіонерським досвідом священики, військові капелани, представники монаших спільнот, експерти з питань міграції та релігієзнавці. Учасники почують свідчення місіонерів з Італії, Угорщини, Казахстану та з місійних теренів різних регіонів України.

y2
y2

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео