Віра Олександрович

Тернопільщина має чим пишатися – наш досвід переймає вся Україна (відео)

Досвід тернопільських правоохоронців зі створення поліцейських станцій перейматимуть по всій Україні.

Про це на засіданні колегії обласної держадміністрації розповів головний поліцейський Тернопілля Олександр Богомол. Окрім того він похвалився, що найближчим часом в області відкриють ще 4 поліцейських станції.

- Практично усі станції працюють ефективно, - розповідає він. – На кількох ми призупинили діяльність через брак кадрів. Але ми будемо намагатися доукомплектувати ті пости. Тому є прохання до керівників об’єднаних громад допомогти з матеріальним забезпеченням цих станцій.

Нагадаємо, відкривати поліцейські станції у центрах громад, а також у великих населених пунктах, у тому числі – у Тернополі, почали у 2016 році. Тоді їх було 16. Створювали подібні поліцейські пости і торік, адже загалом планувалося довести цифру до 21-ї. Працівники цих станцій повинні були оперативно реагувати на повідомлення про можливі правопорушення. Причому реалізувати такий проект на Тернопіллі змогли завдяки співпраці із громадою, представниками органів влади і місцевого самоврядування.

- Ідея прижилася і вже довела свою ефективність, тож таким же шляхом тепер підуть і в інших регіонах України, - каже Олександр Богомол. – Уже є розпорядчі документи і накази по всій державі чинити за нашим прикладом.

До речі, усі поліцейські станції перебувають на балансі місцевих громад. Тож, за задумом авторів ідеї, із часом такі пости можна буде використати для розміщення поліцейської варти чи шерифів. Під час засідання колегії ОДА йшлося також про таке – читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео