Результатів у сфері медицини тернополянам варто чекати через 2-3 роки

1

Жителям Тернопільщини та усім українцям варто чекати значних результатів у системі охорони здоров’я через 2-3 роки, але для цього потрібно бути послідовним в ухваленні рішень, пише Урядовий портал.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що діюча глава МОЗ Уляна Супрун є людиною рішучою та здатна зламати ті схеми, які існували у сфері здоров’я вже давно.

- Медицина не знала змін з минулого століття. Її довели до розрухи. Уляна Супрун розпочала реформу, щоб це змінити. Вона - волонтер, яка приїхала сюди працювати. У неї непростий характер, але вона здатна ламати схеми, які сформувались у цій сфері, - зазначив Прем’єр-міністр.

Також глава Уряду зазначив, на даний момент усі ліки, що закупаються, готуються заздалегідь під Україну. За словами Володимира Гройсмана, вперше за 7 років наша країна повністю забезпечена вакцинами, необхідними для імунопрофілактики. Така закупівля є централізованою та здійснюється через ООН, міжнародні тендери, які не можливо скомбінувати.

- Зараз є спроби нав’язати «свого» міністра, через нього впровадити нові корупційні схеми - і знову все по колу. А я хочу змінити систему охорони здоров’я. І процес пішов, - зазначив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

До слова, уже 9 млн українців уклали угоди з сімейними лікарями.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео