Оксана Бучко

Деякі села на Тернопільщині досі без світла 

49d632e96e40056dec4ef26d47993b9d

Два села на Тернопільщині без світла вже третій день. Про це говорять жителі Бережащини – сіл Нараїв та Шайбівка. Також аварійне відключення електропостачання відбулось у ніч з 28 на 29 червня у 20 населених пунктах області: у Борщівському районі – 5, Бучацькому – 1, Заліщицькому – 12 та Чортківському – 2 населених пункти, повідомляє управління ДСНС в області.

Через негоду, яка сталась в цей період, пошкодило покриття 45 будівель краю. Такі випадки сталися у селі Шупарка Борщівського району, в селі Переволока, Звенигород, Рукомиш та Заривинці Бучацького району, в селі Угринь та Біла Чортківського району

А наслідки підтоплення ліквідовували підрозділи управління ДСНС у 4-ох домогосподарств, 3—ох підвалів та одного складського приміщення у Гусятинському та Чортківському районах. На Гусятинщині 30 червня ледве не прорвало дамбу. Внаслідок цього могло б підтопити автомобільний міст у селі Гадинківці та близько 6 домогосподарств у селі Швайківці Чортківського району. Загрозу підтоплення ліквідували оперативники Гусятинського районного відділу управління ДСНС, працівники райдержадміністрації та сільської ради. Дамбу укріпили мішками з піском.

Також рятувальники Тернопілля здійснили 5 виїздів на порізку та прибирання повалених дерев. Нагадаємо, наслідки негоди не пройшли безслідно і у Тернополі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео