Віра Олександрович

Тернопільські поліцейські нині розплутують детектив з трьома трупами (фото)

4

Ця історія – дуже схожа на сюжет із детективу. Однак таке сталося у Тернополі насправді. Тож поліцейські тепер шукають не просто вбивцю, а чоловіка, на совісті якого – уже 4 людських життя.

Нагадаємо, у вбивстві, що трапилося у нашому місті на початку червня, підозрювали двох осіб – чоловіків на прізвище Феськів і Рудьковський. Вони відразу після подвійного убивства  подалися «у біга». Але нещодавно з’ясувалося, що один із ймовірних винуватців злочину – уже нікуди не тікає, бо і сам - мертвий. Позбавив життя свого спільника у вбивстві, як кажуть поліцейські, інший підозрюваний. І цей кримінальник із одним відбуттям тюремного строку за вбивство – досі на волі (про нього «Терен» писав ТУТ прим.).

Про це сьогодні, 2 липня, журналістам розповів головний поліцейський Тернопілля Олександр Богомол.

Листівка
Листівка

– Є в нас такий Михайло Петрович Феськів, – каже поліцейський, демонструючи оголошення про пошук злочинця, роздруковані у поліції. – Усі ви пам’ятаєте, як приблизно два тижні тому виявили тіло у закинутому будинку неподалік школи №23 у Тернополі. – Врешті ми встановили двох причетних до цього злочину. Фото першого – я вже показав, другий – Андрій Степанович Рудьковський. Вночі на 7 червня ці особи разом із іншими перебували в одній з квартир на вулиці Тарнавського, 4. Це – такий собі напівпритон. Під час п’яної сварки дійшло до серйознішого конфлікту. От вони і вбили Ємельянова, а труп заховали на вул. Чубинського. Ще одна жертва бійки – наркозалежний чоловік – тоді вистрибнув з вікна на третьому поверсі. ЗМІ теж про цей випадок повідомляли.

Підозри двом вказаним особам прокурор підписав ще 14 червня. Коли поліцейські розплутували цю справу, то встановили, що обидва фігуранти якийсь час перебували у с. Біла, ховалися в очереті, збивши собі невеликий намет.

– Тоді ми з’ясували й інше: того ж таки 7 червня у парочки була ще одна жертва: до вбивства  Ємельянова було ще вбивство іншого чоловіка, який теж з ними разом випивав, – говорить пан Богомол. – Громадянина Кузьму убили – товкли, чим могли, добивали руками та ногами, і сховали у смітнику. Тіло ми знайшли. Попереднє дослідження показало, що це було дійсно убивство.

Уже 29 червня поліцейські встановили нову підозру, адже отримали докази того, що саме Феськів і Рудьковський були причетними і до цього злочину також.

– Втім, того ж дня правоохоронці виявили тіло Рудьковського, яке близько 5-ти днів пролежало у воді, – додає він. – Причетність Феськіва до цього вбивства – доведена. Тобто ми маємо таку детективну історію. Тому зараз Рудьковський – підозрюваний у двох убивствах, але – також мертвий. Натомість Феськів – підозрюваний у трьох убивствах. Проводяться розшукові заходи щодо його затримання.

До речі, у біографії Михайла Феськіва (14.05.1977 р. н. – прим.) уже було одне вбивство. У 2003 році його засудили на 15 років і він відбув покарання. Причому тоді злочинця міліціонери шукали впродовж 4-х місяців. Він майстерно ховався у лісах, , причому у зимово-весняний час, адже здатен харчуватися, як то кажуть, «підножним кормом».

– Особа є небезпечною, – продовжує правоохоронець. – За попередньою інформацією, зброї він при собі не має, як і засобів до існування, але може мати короткий складаний ніж. Чоловік може ховатися у закинутих кар’єрах, у полях і лісах. Тому дуже уважними просимо бути працівників лісових господарств. Зрештою, будемо вдячні кожному краянину, який помітить зловмисника і повідомить нам.

На думку поліцейських, Михайло Феськів досі перебуває у Тернопільській області.

– Людина – витривала, має здатність до виживання у дуже складних умовах, – додає поліцейський. – Ми намагалися вийти на нього через особисті контакти, але успіху не досягнули. Тому відверто говорю, що нам потрібна допомога.

Феськів
Феськів

До речі, Михайло Феськів (див. на фото – прим.) за останньою адресою проживав на вул. Лесі Українки, 11/64. Він міг свою зовнішність уже змінити. У поліції припускають, що зараз чоловік – без бороди, чисто виголений.

rozshuk4
rozshuk4

Фото автора і надане поліцією

Вибір читачів за тиждень

Відео