Орест Сарматський

В українських садах тепер працюватиме Ferrari (Агро-новини)

0202 (Copy)

Компанія «Смарт-Агро»презентувала в Україні найпотужніший 92-сильний трактор для саду та городу Ferrari Vega 95.

Про це в ексклюзивному коментарі Traktorist.ua повідомив спеціаліст з продажу техніки «Смарт-Агро» В’ячеслав Кормушкін.

Трактор Vega 95 має 32-ступінчату коробку передач (16 вперед та 16 назад) та вагу 2 т. Модель реверсивна, тобто є можливість скласти крісло та кермо і розвернути їх на 180°, що є зручним при використанні навісного обладнання.

– На українських угіддях вже багато таких тракторів працює. Лише на Закарпатті 6 шт., а також у Львівській, Тернопільській, Чернівецькій, Вінницькій областях. Взагалі на західній частині України техніку беруть активніше, ніж у центральній чи південній, де багато садів та виноградників, – розповідає про особливості реалізації техніки В’ячеслав Кормушкін.

Компанія «Смарт-Агро» є офіційним представником бренду в Україні, тому займається як гарантійним, так і післягарантійним обслуговуванням техніки. Представник компанії повідомляє, що у наявності є достатня база запчастин, а також є як стаціонарний, так і виїзний сервіс.

0201 (Copy)
0201 (Copy)

Ferrari виготовляє виключно трактори для саду та виноградників. В'ячеслав Кормушкін додає, що в Україні трактори цього бренду ідеально підходять також для ягідних господарств завдяки своїм габаритам, потужності та маневреності.

Кожен трактор збирається на заводі під замовника та має на основі базової моделі різну комплектацію. Ціна на такі трактори стартує від €16 тис., а середня вартість складає приблизно €40 тис.

Цього року цукрового буряку посіяли найменше за три роки

Аграрії змушені зменшувати посіви цукрових буряків через несприятливу цінову ситуацію. Цього року посівні площі під цукровими коренеплодами виявилися найнижчими за останні три роки. Про це у своєму блозі на УНН написав аналітик сировинних ринків і сільського господарства НАЦУ «Укрцукор» Василь Долінський.

– Через несприятливу цінову ситуацію аграрії змушені значно зменшувати посіви, а деякі цукрові заводи взагалі відмовились переробляти цукровий буряк у наступному сезоні. У результаті, маємо найменші посівні площі за останні три роки. Більше того, агрономічні служби підприємств незадоволені ситуацією на своїх полях і вже занижують прогнози щодо густоти та врожайності, – пояснив Василь Долінський.

За його словами, загалом у поточному сезоні інтерес до вирощування цукрових буряків згасає, господарства не побачили бажаної картини на своїх полях і сподіваються, що дощі покращать ситуацію.

– За попередніми оцінками, середня густота посівів складе менше 98 тис. рослин на 1 га, коли в минулому році з урахуванням всіх несприятливих факторів густота складала 103 тис. рослин на 1 га. Навіть попри знижену густоту та за оптимальних погодних умов все ж можна отримати гарний урожай, – оцінив ситуацію аналітик.

За словами Василя Долінського, виробництво цукрового буряку зменшиться орієнтовно на 10% і коливатиметься в межах 13,1 млн т. Відповідно, виробництво цукру становитиме близько 1,75 млн т, що на 17% менше цьогорічного показника.

Вибір читачів за тиждень

Відео