Віра Олександрович

Олександр Богомол з нагоди 3-річчя поліції: «Ми відкриті до спілкування»

На 500 злочинів менше, ніж за аналогічний період торік, вчинили за півроку 2018-го на Тернопільщині. Цим фактом дуже втішений начальник Головного управління Національної поліції в області Олександр Богомол.

Тим паче, йому було вдвічі приємніше про це говорити, адже 4 липня нова – реформована українська поліція - відзначатиме 3-тю річницю свого створення. Мовляв, є про що звітувати громаді.

- Рівень злочинності на Тернопіллі йде на спад. Загалом він за звітний період становить 11%, - каже він. – Так, крадіжок за півріччя стало менше на 26%. На 33% зменшилася кількість грабунків і розбоїв. На 20% в області стало менше випадків шахрайства. Крім того, на 22% поменшало крадіжок автомобілів.

Окрім того, поліцейські знайшли винних у 14 вбивствах. Усі 17 випадків тяжких тілесних ушкоджень - теж розкриті (під час брифінгу 2 липня йшлося також про таке – читайте ТУТ і ТУТ).

- Основний напрямок, який реалізовує реформована поліція уже 3 роки - це відкритість у своїй роботі, - стверджує Олександр Богомол. - Ми відкриті до спілкування з кожним громадянином, який до нас звертається, з учасниками кримінальних проваджень та з представниками засобів масової інформації.

Тішить начальника ГУ НП у Тернопільській області і робота системи «Цунамі», коли поліцейські мають змогу дізнаватися про злочини буквально за секунди, і статистика розкриття так званих латентних злочинів.

- Зокрема, від початку цього року ми виявили на 39% більше випадків незаконного володіння зброєю і на 33% більше злочинів, пов'язаних із незаконним обігом наркотичних засобів, - зауважує Олександр Богомол. - Хочу запевнити населення області, що поліція нині має достатньо сил і засобів для оперативного та якісного реагування на події і для ведення спеціальних заходів у будь-якій ситуації.

Матеріальний стан правоохоронних органів, за його словами, суттєво поліпшився. Нове оснащення отримали криміналісти. Натомість у розпорядженні патрульних поліцейських і оперативних груп щоразу надходять нові сучасні автомобілі.

- Хочу вас запевнити, що начальство на тих машинах не їздить, - додає він. – Звісно, ще не все у нас так, як хочеться, але позитивна динаміка є.

За І-ше півріччя 2018-го на дорогах краю також сталося менше ДТП – на 38%. Однак чимало аварій було із кількома загиблими, тому їх загальне число сягнуло 25-ти, що майже так само, як за той же період торік.

До речі, Олександр Богомол принагідно запросив усіх тернополян і гостей міста на святкові збори, що відбудуться просто на Театральному майдані. Там, у четвер, 5 липня, о 12.00 розпочнуться урочистості з нагоди 3-річчя нової поліції. Уже об 11.00 усі охочі зможуть оглянути виставку техніки, представлену поліцейськими.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео