Віра Олександрович

Бізнесмен із Тернопільщини дуже пошкодував, що приховав мільйон

гроші

Підприємець із Тернопільщини ухилявся від сплати понад 1 млн грн податків, тож «нарвався» на кримінальну справу. Щоб не отримати реальний строк, чоловікові довелося добряче потрусити калиткою.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

– Фахівці податкової міліції Головного управління ДФС у Тернопільській області, за процесуального керівництва прокуратури області, уже завершили розслідування кримінальної справи щодо фізичної особи-підприємця, – кажуть у податковій. – Це провадження відкрили за фактом ухилення від сплати податків у значних розмірах.

Фахівці встановили: підприємець, перебуваючи на спрощеній системі оподаткування, обліку і звітності, реалізовував промислову продукцію без відображення цього в обліку реально отриманих доходів.

– За результатами вжитих заходів, він ще у ході досудового розслідування добровільно у повному обсязі сплатив приховані податки, а також відшкодував шкоду, завдану державі несвоєчасною сплатою цих коштів. Йдеться про фінансові санкції, пеню, – пояснюють у податковій. – Тож загальна сума склала близько 1,2 млн грн. Ці кошти надійшли до місцевого бюджету за місцем реєстрації підприємця. Їх використають для фінансування програм соціально-економічного розвитку громади.

Відтак співробітники обласної прокуратури передали до суду клопотання про звільнення вказаної особи від кримінальної відповідальності з підстав, передбачених ч. 4 ст. 212 Кримінального кодексу України. Адже бізнесмен, хоч і надто пізно, але все-таки виправив ситуацію.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео