Віра Олександрович

На Тернопільщині судитимуть ділків, які підробляли елітний алкоголь

Фото_фальсифікат

Учасники організованої злочинної групи, яка виготовляла фальсифікований алкоголь відомих марок, постануть перед судом на Тернопільщині.

У цьому запевнили фахівці Відділу організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, «Терен» писав, як наприкінці березня співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Тернопільській області під час операції «Акциз-2018» спільно зі співробітниками Управління захисту економіки Національної поліції, за процесуального керівництва прокуратури області, затримали групу зловмисників. У її складі були троє осіб, які займалися виготовленням і реалізацією фальсифікованих коньячних і горілчаних виробів. При цьому вони використовували підроблені марки акцизного податку.

- Фальсифікату тоді вилучили на 1,2 млн грн, а також виявили: понад 4 тисячі підроблених марок акцизного податку, більш як 6000 скляних пляшок для горілчаних і коньячних виробів та обладнання для розливу фальсифікату, - кажуть у податковій.

Кримінальне провадження проводили слідчі управління фінансових розслідувань ГУ ДФС в області. За результатами розслідування, трьом особам повідомили про підозру «у незаконному виготовленні алкогольних напоїв шляхом відкриття підпільних цехів, зберіганні з метою збуту, транспортуванні з цією метою та збуті незаконно виготовлених алкогольних напоїв, вчиненими у складі організованої злочинної групи».

- Крім того, двом із них повідомили про підозру у придбанні, зберіганні і використанні при продажу незаконно виготовлених підакцизних товарів підроблених марок акцизного податку, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, - уточнюють у податковій міліції.

Усім учасникам цієї злочинної групи вже вручили обвинувальні акти. Кримінальне провадження передали до суду. Про те, яке покарання їх може очікувати, читайте ТУТ.

Довідка. Співробітники податкової міліції області від початку року вилучили з незаконного обігу товарів підакцизної групи на 7,3 млн грн. За результатами судового розгляду, до кримінальної відповідальності притягнули 4-х осіб, які займались незаконним виготовленням і збутом фальсифікату. У судах прийняли рішення про конфіскацію вилучених із незаконного обігу спирту і алкогольних напоїв на 1,4 млн грн.

Фото, надане Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео