Віра Олександрович

Нічні клуби у Тернополі - вороги поліції і людей, які туди приходять відпочити (фото)

Юнак, якого вдарили пістолетом по голові біля нічного клубу, - досі у дуже тяжкому стані. Нападників затримали, помістили у слідчий ізолятор тимчасового тримання. Власне, їм уже повинні були оголосити санкцію. Розслідування триває.

Кримінальні справи відкрили і за фактом хуліганства, і за нанесення важких тілесних ушкоджень потерпілому. Про це журналістам 2 липня розповів головний поліцейський Тернопілля Олександр Богомол.

- На жаль, нічні клуби – це вороги поліції і частини людей, які страждають у результаті відпочинку, - каже він, зітхаючи.

Нагадаємо, інформація про те, що 20-річному тернополянину завдали важкі тілесні ушкодження біля нічного клубу «Алюр», надійшла до поліції в ніч на 30 червня. Своє повідомлення тоді зробили і медики, адже у Тернопільську комунальну міську лікарню №2 із діагнозом «клінічна смерть» доставили молодого тернополянина. Правоохоронці ще на місці встановили: травми потерпілий отримав у результаті побиття двома юнаками: 1993 і 1994 року народження. Обидва – із обласного центру («Терен» про це повідомляв – читайте ТУТ).

Затриманий1
Затриманий1

- Один з цих молодиків мав пістолет з травматичними кулями, - розповідає поліцейський. – Саме він завдав кілька ударів постраждалому в голову, тож юнак – без свідомості ще досі. Зараз він у комі. Медики навіть констатували клінічну смерть. Якось його відкачали. Дай Боже, щоб він вижив.

Як з’ясували поліцейські, між зловмисниками і потерпілими, а їх загалом було четверо, виникла суперечка через дівчину. Дійшло до бійки з погрозами вбивством предметом, схожим на пістолет. Від дій хуліганів постраждав ще один юнак, але травми у нього - легкі.

- Усе – банально, адже люди були у нетверезому стані, - додає поліцейський. – Однак цей випадок – особливо неприємний, бо можливі дуже погані наслідки. Не знати чим це все закінчиться для 20-річного юнака.

Затриманий2
Затриманий2

До речі, зброю, якою погрожували нападники, поліцейські вилучили. Схоже, це - травматичний пістолет, але висновок повинні дати експерти.

- Ми і надалі будемо боротися з режимами роботи нічних клубів, бо це – проблема, - підсумовує Олександр Богомол. – Так, «ТЕКО», напевно, буде відсуджувати свій робочий режим. Біля «Алюру» бійки виникають час від часу. У середині охорона раду собі дає, тоді хулігани виходять на вулицю. Звісно, ми постійно підтягуємо туди наряди, але охороняти кожен нічний клуб – не можемо. Є така ситуація…

Під час брифінгу також йшлося про таке – читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото автора і надані поліцією

Вибір читачів за тиждень

Відео