Тернопільський спецпідрозділ КОРД до роботи готовий

2

Пройшовши жорсткий відбір та двомісячний курс підготовки, бійці Корпусу Оперативно-Раптової Дії Тернопільської області готові до виконання своїх обов'язків.

За підтримки американських партнерів спецпризначенці отримали свідоцтва про проходження курсу підготовки. Впродовж навчання вони переймали досвід та тактику ведення поліцейських спеціальних операцій американськими колегами, пише Досьє 102.

Вісімдесят відсотків навчального курсу складали практичні відпрацювання. Сюди увійшли зайняття з вогневої підготовки, тактики дій в екстремальних умовах, зокрема, приміщенні та лісовій місцевості. Кандидати отримали навички снайпінгу, бою на ножах, тактики дій при затриманні злочинців, які використовують автотранспорт, знайомилися з кваліфікацією злочинів, проходили психологічну підготовку.

За плечима спецпризначенців і п'ятиденний курс «виживання» у лісі. Саме після цього етапу кращі з кращих отримали сертифікати.

4
4

Начальник КОРДу в Тернопільській області каже, що серед його підлеглих практично кожен пройшов зону проведення антитерористичної операції. Тому під час трьох етапів випробувань бійці закріплювали набутий досвід та вивчали нові системи затримання злочинців, які відрізняються від того, як працюють в Україні.

Головний кордівець переконаний, його хлопці довели, що здатні захистити народ України. Після проходження всіх етапів поліцейські-спецпризначенці не припиняють тренування, а постійно вдосконалюють набуті навички.

Здобутими знаннями кордівці тепер діляться з працівниками головного управління нацполіції краю. Вони проводять заняття з надання домедичної допомоги в екстремальних умовах, вчать самоконтролю та інших важливих речей, які повинен знати кожен правоохоронець.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео