Орест Сарматський

Фермер каже, що невеликі господарства не отримують компенсацій від держави (Агро-новини)

0601 (Copy)

Більшу частину дотацій державних коштів на аграрний сектор отримують великі холдинги, в яких землі до 100 тис. га, впевнений український фермер Стефан Древницький.

Глобальною проблемою нашої держави власник ФГ «Земля» вважає щорічне зменшення фермерів, пише Kurkul.com

– Колись я працював землевпоряднико, тоді затвердили закон «Про фермерське господарство», і я всіх активно агітував стати фермерами. І, ви знаєте, лише одиниці взяли землю, не знаю, що тоді їм заважало. Можливо, вони не були підготовлені до ринкової економіки, не змогли знайти ринки збуту, бо багато хто звик, що держава повинна забезпечувати всім від початку до кінця, – ділиться спогадами Стефан Древницький.

Звісно, навіть при немалому господарстві на 1 тис. га, отримуючи непоганий урожай, весь прибуток можуть забирати витрати на газ, мінеральні добрива, дизпаливо.

Україна удвічі збільшила експорт ріпаку

З початку 2017-2018 МР Україна експортувала 2,1 млн т ріпаку, що в 2 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомляє УНІАН.

0602 (Copy)
0602 (Copy)

З початку МР було експортовано понад 4,8 млн т олійних культур, в тому числі ріпаку – 2,1 млн т, сої – понад  2,7 млн т. За аналогічний період минулого МР експорт олійних склав 3,9 млн т (у тому числі ріпаку – 1 млн т, сої – понад 2,9 млн т).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео