Оксана Бучко

Тернопільські випускники мають знати ТОП-6 найтиповіших помилок абітурієнтів

IMG_6038

Під час подачі документів у виші тернополяни мають звернути увагу на обов’язкову реєстрацію в електронних кабінетах. Аби зекономити час, абітурієнтів просять уникати помилок під час реєстрації, а саме:

  1. Не реєструвати кабінет на вигадану або заборонену пошту. Абітурієнтам нагадують, що, окрім mail.ru та yandex.ru, також заборонені bk.ru, mail.ua, yandex.ua. Також просять не плутати букв у своїй пошті, що часто траплялось у попередні роки.
  2. Подавати атестат і сертифікат ЗНО з однаковими даними. У разі виявлення помилок слід звернутись до школи або до регіонального центру оцінювання якості освіти.
  3. Пільговикам подавати документи лише у паперовій формі.
  4. Файли надсилати у форматі JPG (JPEG, PNG). Розмір – не більше 1 МБ.
  5. Довідку про реєстрацію у сільській місцевості подавати лише жителям сіл, які зареєстровані у селах не менше 2 років та закінчили там школу.
  6. Абітурієнтам, які подають на державну форму навчання, пам’ятати про обмеження – 7 заяв і 4 спеціальності. Після подання заяви в електронному кабінеті нічого змінити неможливо. Тож слід думати над пріоритетністю вишів.

Про це йдеться на gurt.org.ua. Не рекомендують також подавати заяви у перші та останні дні, адже сервіс у цей період перевантажений. Як ми повідомляли раніше, електронні кабінети запустили 2 липня. Подавати документи можна з 12 до 26 липня.

Усу питання можна надсилати на vstup2018@mon.gov.ua.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео