Група осіб, яка виготовляла та продавала наркотики, постане перед Фемідою

3b3d0bcece3f9a6908d327ebd3949a69

Не один рік за ґратами «світить» сімом жителям Тернополя. Дана група осіб впродовж восьми місяців виготовляла та реалізовувала психотропну речовину, а саме - амфетамін. Покупцями бізнесменів були жителі міста та області.

Організував заробітки раніше судимий тернополянин, 1986 року народження. В помічники він взяв собі місцевих мешканців. Група облаштувала лабораторію на одному з хуторів Зборівського району в приватній садибі. Спочатку з орендодавцем розраховувалися грошима, а потім почали платити наркотиками, які той реалізовував, передає Досьє 102.

Ресурси для виготовлення амфетаміну, а це понад десять найменувань різних інгредієнтів, група «бізнесменів» замовляла через інтернет. За один раз амфетамінщики виготовляли 300-400 грам небезпечної речовини хорошої якості, кажуть експерти.

Реалізовували товар лише перевіреним та постійним клієнтам. Тим, хто купував велику партію робили знижки – за грам амфетаміну просили 200-300 гривень. Транспорт з амфетамінщиками та товаром затримали десятого січня на під’їзді у Тернопіль.

Усім причетним до незаконних заробітків суд обрав міру запобіжного засобу - тримання під вартою. Проте з можливістю внесення застави. Її сума коливалася від 528 тисяч до 140 тисяч. Лише двоє з затриманих змогли проплатити необхідну суму.

В ході документування даної злочинної групи було виявлено 30 фактів злочинної діяльності. Обвинувальний акт стосовно організованої злочинної групи 30 червня слідчі направили до суду. Тепер доля амфетамінщиків у руках Феміди.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео