На Кременеччині розпочинають боротьбу з екологічним лихом

очисні

Боротьбу з екологічним лихом невдовзі розпочнуть у Кременці. Після багатьох років роботи, численних звернень до Уряду та участі у грантових програмах, місто отримало кошти на реконструкцію очисних споруд.

«Кременець отримав нагоду побороти екологічну небезпеку, котра нависала над містом, прилеглими селами та сягала сусідніх районів впродовж десятиліть. Згідно Розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 червня 2018 р. №423-р, 4 899 100 млн грн з держбюджету виділили на реконструкцію міських очисних споруд м. Кременець (ІІ пусковий комплекс, коригування зі зміною технології), (реконструкція блоку ємностей, секція 1 та будівництво повітродувної станції)» – повідомляють у Кременецькій міській раді.

Нагадаємо, очисні споруди у Кременці збудовані ще у 70-х роках ХХ століття і за час експлуатації прийшли у непридатність до подальшого використання, оскільки є в аварійному стані і не виконують своїх функцій, що може спричинити екологічне лихо у Кременецькому районі та районах, розташованих нижче за течією річки Іква. Очисні споруди Кременецького КП – «Міськводгосп», віднесено до переліку екологічно небезпечних об'єктів області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео