На Тернопільщині бойовиків ЛНР засуджено до 14 і 15 років позбавлення волі

2 (2)

На Тернопільщині засуджено двох бойовиків, жителів Луганської області, до 14 та 15 років позбавлення волі за участь у терористичній організації.

Обвинувачем було доведено, що один із засуджених, 42-річний житель Луганщини, з червня 2014 до жовтня 2016 року був активним учасником однієї з груп терористичної організації «ЛНР». Доведено його причетність до обстрілів із систем залпового вогню БМ-21 «Град» позицій сил та засобів АТО у місті Дебальцеве (Донеччина) й уздовж лінії розмежування на Луганському напрямку.

Інший засуджений теж був учасником даної терористичної організації та, займаючи посаду начальника штабу, мав відповідні функціональні зобов’язання, завдяки яким підшуковував та набирав нових членів терористичної групи для подальшого спротиву Збройним Силам України на території Луганської та Донецької областей.

Суд визнав жителів м. Дебальцеве (Донецька область) та м. Щастя (Луганська область) винними у інкримінованих їм злочинах за ч.1 ст.258 КК України (участь у терористичній організації).

Початок строку покарання буде обчислюватися від дати їх затримання.

Джерело: Прокуратура Тернопільської області

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео