Олег Снітовський

Новинки світового ґатунку, які вражають навіть профі, вже є на Тернопільщині (фоторепортаж)

Під час агрофоруму «Нове Зернятко-2018» увагу багатьох учасників привернув демонстраційний стенд всесвітньовідомої компанії «Horsch».

Відомо, що цей німецький бренд створений для тих агровиробників, які підходять до сільського господарства інтелігентно і відповідально, ставляться до землі по-господарськи, осмислено зважуючи кожен свій крок: від передпосівного обробітку ґрунту до збирання. Тому усі, кому є близьким такий підхід, упродовж проведення агрофоруму так часто підходили туди, де стояла, а згодом і працювала, техніка компанії «Horsch».

Тарас Рунців, менеджер з продажу в Західній Україні компанії «Horsch» детально розповів про вже відому в країні техніку компанії та окремі новинки.

– Загалом, компанія «Horsch» на українському ринку пропонує  дискові борони «Joker», культиватори «Tiger» та «Terrano», сівалки «Maestro», «Pronto», «Focus», бункер-перевантажувач «Titan», а також обприскувачі «Horsch Leeb» – останній вид техніки, випуск яких налагодили 6 років назад, – каже Тарас Рунців. – Так що маємо дуже широкий асортимент техніки, але тут представляємо лише кілька видів продукції: обприскувач «Horsch Leeb», сівалку «Pronto», сівалку «Maestro», якраз її привезли від нашого клієнта, що в Козівському районі. Перевага цієї сівалки у тому, що наприклад, аграрій відсіяв, скажімо, цукровий буряк, сою чи ріпак з міжряддям 45 см, тоді зняв чотири рядки, тобто розширив на 70 см і вже виходить вісім рядків на 70  см, коли можна після цього сіяти соняшник, кукурудзу. Така сівалка досить популярна в Україні, вона високопродуктивна. Окремі її модифікації «Maestro SW» підходять для великих господарств, мають  об’ємні бункери місткістю 9000 л. Адже сіяти та одночасно вносити добрива – це зараз тренд в Україні. Є додатково  бункер для мікрогрануляту, тобто, крім насіння, ви вносите ще й добриво збоку від рядка та мікродобрива у рядок, прямо із насіниною. І це дуже потрібна й важлива опція, коли мікрогранулят дає, по суті, старт для росту рослини.  І ще одна перевага цієї сівалки. От захотіли ви сіяти на глибину 3 см, а волога є на 5-сантиметрвіой глибині. Іншою сівалкою ви би не змогли б це все врахувати і посіяти у вологий ґрунт. А тут така можливість є, коли спеціальні зірочки розсувають землю на потрібну глибину. Все це і можливість вносити добрива під час основного передпосівного обробітку, дає економію часу, ресурсів та вологи і знімає додаткове навантаження з ґрунту.

h03 (Copy)
h03 (Copy)

h06 (Copy)
h06 (Copy)

– Чому наша техніка так подобається клієнтам?  Бо ми маємо три основних принципи, яким керуємося: техніка має бути простою у користуванні, надійною, щоб вона раптом не поламалася у розпал сільськогосподарських робіт, і ще – високопродуктивною, швидко виконувати усі завдання. Наприклад, оці наші сівалки, культиватори, вони розраховані на темп, швидкість висіву – від 10 км/год і більше, – розповів Тарас Рунців.

Окрім цього, учасники агрофоруму могли оглянути в роботі велетенський причіпний обприскувач «Horsch Leeb LТ». Це один із найбільш потужних та ефективних обприскувачів, які існують на сьогоднішній день на світовому ринку.

h07 (Copy)
h07 (Copy)

Кажучи у цілому про організацію форуму, Тарас Рунців переконаний, що такий широкомасштабний захід проведено на високому рівні.

– Це, по суті, уніфікований День поля, мабуть, найбільший у  західному регіоні України, де клієнти реально цікавляться новинками техніки. Стверджую це на прикладі того устаткування, яке ми привезли сюди. Тут, на полях агрофірми, бачимо, що є певні переваги проведення таких  демонстраційних заходів у порівнянні з виставками. Адже клієнти можуть побачити нашу техніку в роботі, безпосередньо в полі. Це дуже важливо. Такий підхід нам імпонує, бо ми хочемо, щоб клієнт наочно побачив потужні можливості нашої техніки, її ефективність під час роботи. Погодьтеся, саме таким чином аграрії можуть переконатися у перевагах новітньої сільськогосподарської техніки, яку ми їм пропонуємо. Тому досить ефективно співпрацюємо із компанією «Агропродсервіс», іншими сільгоспвиробниками з Тернопільщини, бо вони проявляють активність, зацікавлення новинками, ставлять перед нами нові, актуальні питання, а це все стимулює розвиток нашої компанії, мотивує її рухатись вперед, – додав менеджер з продажу в Західній Україні компанії «Horsch» Тарас Рунців під час проведення Міжнародного форуму аграрних інновацій «Нове Зернятко-2018».

h04 (Copy)
h04 (Copy)

h01 (Copy)
h01 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео