Оксана Бучко

Тернопільських «євробляхарів» вже не зупинятимуть на вулицях

33788882_1834750806556724_5581162688068714496_n

Тернопільські «євробляхарі» отримали можливість підготувати власний законопроект про доступне розмитнення. У Верховній Раді виконали вимоги протестуючих у столиці водіїв на іноземних номерах під час акції 11 липня, учасниками якої були і тернополяни.

Люди вимагали припинити масові зупинки водіїв на іноземних номерах. Також протестуючі наполягали на негайному прийнятті законопроекту про зниження акцизного податку з автомобілів.

Ці вимоги виконали у Верховній Раді 13 липня.

- Відповідні законопроекти прийняли. Для нас це було важливо, адже тепер можемо до вересня підготувати альтернативні закони, - розповів замісник керівника ГО «АвтоЄвроСила» в Тернопільській області Ігор Красновський. – Ми не згодні навіть зі зниженими податками. Бо вони все рівно надто великі.

За новими законопроектами №8487 і №8488, які зареєстрували у Верховній Раді ще 15 червня, в основі розрахунку акцизного податку на авто базові ставки для одиниці транспорту з бензиновим двигуном становлять 50 євро, з дизельним двигуном – 75 євро. Про це «Терен» писав ТУТ.

Нововведення також дозволяють поліції штрафувати водіїв на «євробляхах» без вимоги показати митні документи. Додали у законопроектах і нові штрафи – до чинного штрафу в розмірі 8,5 тис грн за порушення терміну більш ніж на десять діб додають санкцію за порушення терміну від 20 до 30 діб - 85 тис грн, понад 30 діб - 170 тис грн або конфіскацію авто за рішенням суду.

- Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час виступу зазначив, що ці масові зупинки водіїв на «євробляхах» припинять до вересня, - додав Ігор Красновський. - Адже наразі ми не маємо змоги подати альтернативні закони через канікули у Верховній Раді.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео