Олег Снітовський

Журналістам показали місця в Тернополі, де платять гідну зарплату (фоторепортаж)

Заставка (Copy)

Тернопільський міськрайонний центр зайнятості провів прес-тур окремими підприємствам Тернополя.

Один із липневих днів журналісти місцевих та всеукраїнських видань присвятили знайомству із тим підприємствами, робота на яких вважається високоплачуваною і де, водночас, є окремі вакансії із досить пристойною, як для Тернополя заробітною платою.

Отож, Тернопільський міськрайонний центр зайнятості організував прес-тур з досить промовистою назвою – «Живи і працюй в Україні».

b09 (Copy)
b09 (Copy)

Упродовж одного дня разом із директором Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Анатолієм Куриляком та начальником інформаційного відділу згаданого Центру Оленою Рак журналісти побували на підприємстві ТОВ “СЕ Борднетце-Україна”, в компанії «Агродпродсервіс», Тернопільському молокозаводі «Молокія» і на одному із підрозділів Укрзалізниці.

Наша перша розповідь – про відвідини  “СЕ Борднетце-Україна.

b02 (Copy)
b02 (Copy)

Фінансовий директор підприємства Олег Білобровко та заступник керівника відділу персоналу Юлія Слободянюк  зробили невеличкий екскурс виробництвом, акцентуючи увагу журналістів на умовах праці, соціальних аспектах працівників “СЕ Борднетце-Україна”

Наше підприємство, яке входить в одну із найбільших японських корпорацій «Сумітомо», в Україні присутнє з 2006 року. За цей час ми пройшли від пілотного виробництва, яке стартувало на «Оріоні», де працювало десь до ста людей, до

Чотирьох заводів в Україні, на яких працює понад 5 тис осіб, а передбачається збільшення до 8 тис чоловік, - сказав Олег Білобровко. - Так що, ми стаємо серйозним роботодавцем у масштабах всієї України. Крім Тернополя, наші підприємства працюють у  Чернівцях, Чортков,  розпочалися роботи із введенням в експлуатацію підприємства у Хмельницькому.  Починали з одного проекту, це був «Гольф» А-4, а зараз готуємо обладнання і до «Гольфа» А-7, і різні марки «Ауді», «Порше», а також монтуємо електричні в’язки до електроавтомобілів, включаючи і «Бентлі» та інші топові моделі концерну «Фольскваген».

b04 (Copy)
b04 (Copy)

Намагаємося створити працюючим максимально комфортні умови. Стараємось, передусім, дотримуватися ринкової заробітної плати, забезпечуємо практично безкоштовним харчуванням – вартість обіду, наприклад - 11 грн. 50 коп. Безкоштовно доставляємо людей на роботу, діє соціальне страхування на випадок хвороби.  Для майбутніх робітників, які приходять до нас, ми перший тиждень їх навчаємо, хоча у цей період людина повністю отримує заробітну плату. Для середньої ланки керівників є більш ширші системи навчання. Крім того, діє свій корпоративний центр навчання, досить багато внутрішніх програм. Рухаємося до того, щоб створити певну внутрішню систему для професійного та кар’єрного росту наших працівників.

b06 (Copy)
b06 (Copy)

Проводяться фахові змагання. Переможці їдуть навіть у Японію на подібні турніри міжнародного ґатунку. І приємно, що ми вже кілька разів вигравали такі змагання у складі української команди, - розповів Олег Білобровко.

Юлія Слободянюк - заступник керівника відділу персоналу, додала, що нині на підприємстві на окремих ділянках виробництва є вакансії.

b01 (Copy)
b01 (Copy)

- Зараз нам потрібні спеціалісти робітничих професій. Є певна потреба і в технічних фахівцях, інженерах-технологах, механіках електронного обладнання. Ми дуже багато працюємо над тим, щоб розширити наш соціальний пакет, щоб нашим працівникам було комфортно працювати, діє преміальна система -  стимулюємо за продуктивну і якісну роботу, - сказала Юлія Слободянюк. За її словами, щомісячна заробітна плата на підприємстві сягає до 8 200 грн «на руки», за умови виконання норми. Діє безкоштовне транспортування працівників до місця роботи як з Тернополя так і районів області, безкоштовне медичне страхування.

b07 (Copy)
b07 (Copy)

А ще – гарячі обіди з частковою оплатою 70% за кошти підприємства, безпечні умови праці, забезпечення спецодягом, спецвзуттям, можливість кар’єрного росту та професійного розвитку, тринадцята зарплата, доплати 35% за роботу в нічний час, 20% за роботу у вечірні години, мотиваційні програми - все це приваблює багатьох, хто вже працює на “СЕ Борднетце-Україна”.

За словами директора Тернопільського  міськрайонного центру зайнятості Анатолія Курилюка - це одне із найбільших ринкоутворюючих підприємств Тернопільської області, з яким тісно співпрацює Центр зайнятості.

- З цим підприємством ми маємо дуже хорошу співпрацю щодо працевлаштування безробітних. Скажімо, у 2016 році було працевлаштовано 208, осіб, 115 пройшло навчання та стажування. Діє ціла програма, в рамках якої готуються майбутні спеціалісти підприємства із залученням фахівців Тернопільського технічного університету. Підготували 9 осіб, які проходили тут практику і потім залишилися працювати на підприємстві. Тобто, відпрацювали певну систему щодо прийому, навчання людей, які зареєстровані у нас, як тимчасово безробітні, - сказав Анатолій Куриля

b10 (Copy)
b10 (Copy)

Ось про це все і дізнались журналісти, відвідавши одне із найбільших підприємств з іноземними інвестиціям, де ознайомилися із світовим виробником кабельно-провідникової продукції для автомобілів - “СЕ Борднетце-Україна”.

Про те, як стимулюють залишатися і працювати на інших підприємствах Тернополя – у наших наступних розповідях, підготовлених завдяки  Тернопільському міськрайонному центру зайнятості.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео