Через Порошенка тернопільські поліцейські змушені були брехати

37191535_680848712261530_8774162124625674240_n

На Загальнонаціональну прощу у Зарваниці завжди приходило чи приїздило багато паломників. На організаторів це покладало додатковий обов’язок подбати про зручну організацію руху людей та паркування автотранспорту. Для цього працювали поліцейські та волонтери, які допомагали скеровувати прочан на попередньо підготовлені поля стоянок. Але не цього разу.

Приїзд віп-паломника Порошенка спричинив незручності тисячам людей, які в останній момент дізнавалися про певні заборони: туди не можна, тут закрито.

Частину поля, яке могло використатися для паркування приватного транспорту, відвели під вертолітний майданчик та умовну зону безпеки. Саме гелікорпетом прилетів Президент.

Зменшена кількість паркомісць спровокувала брехню від поліцейських, що скеровували автомобілі.

-          Туди не можна!

-          Чому?

-          Всіх паркуємо он там.

-          Але в нас є перепустка. Її спеціально взяли, бо веземо обладнання для роботи.

-          Перепустка вже не діє, бо місць нема.

Як законослухняні громадяни, водії навіть з перепустками паркувалися, де бачили місце в тих напрямках, куди скеровували поліцейські.

За той час, частина паломників, виявилися «рівнішими» за рівних. І, незважаючи на «місць нема», показуючи перепустки та «корочки» сміливо їхали серед пішого натовпу паломників. І ставалося диво: їм місця знаходилися.

Справа не в паркуванні, і не в приїзді Президента, як би міг подумати особливо прискіпливий читач.

Справа в правилах, які виробляються для всіх, а потім для кожного шукається виняток.

А в той час глава держави мабуть думав про піар, бо реформи, про які так багато говориться, треба починати від себе. Особливо, якщо ти справжній лідер та наділений владою вести за собою.

Вибір читачів за тиждень

Відео