Понад 100 тисяч людей цього року прийшли на прощу до Зарваниці (відео)

проща 123

Сьогодні, 15 липня, у Марійському духовному центрі «Зарваниця» пройшов останній день Загальнонаціональної прощі. Тисячі прочан не тільки зі всієї України, а й іноземні гості зібралися на Архиєрейську Літургію під проводом глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішим Патріархом Святославом. Також на службу Божу завітав Президент України Петро Порошенко.

За два дні загальнонаціональної прощі Марійський духовний центр «Зарваниця» відвідало понад 100 тисяч прочан.

Компанія «Агропродсервіс» традиційно долучається до Загальнонаціональної прощі. Так, впродовж двох днів пішої ходи підприємство облаштувало місця для відпочинку паломників на шляху до святині. Також минулого року під час наймасштабнішого українського паломництва єпископом-помічником Теодором було освячено 10 копій ікон Божої Матері Зарваницької, які виготовлені за сприяння компанії «Агропродсервіс» та  згодом були передані у деканати на території яких, компанія обробляє землі. Генеральний директор підприємства Іван Чайківський каже, що прийшов подякувати Богу за своїх працівників та за мир в Україні.

До прикладу, львів’янин Ярослав на прощу вперше прийшов у 2000-тисячному році, і з тих пір щороку приходить помолитися до святині. А у той час 5-річний Ігор уже три роки поспіль приходить на прощу разом зі своєю сім’єю. А ось 8-річний Михайлик на прощі лише вдруге, проте і наступного року планує обов’язково бути.

Цього року Загальноукраїнську прощу у Марійському Духовному центрі у селі Зарваниця присвятили 1030-річчю із Дня Хрещення Київської Русі.

[embed]https://youtu.be/jeR1_F_fehM[/embed]

Відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео