Орест Сарматський

Вітчизняні аграрії почали купувати більше сільгосптехніки (Агро-новини)

1501 (Copy)

Упродовж 2017 р. аграрії придбали 3688 тракторів. Такий показник на 34,5% більше, ніж за аналогічний період 2016 р. Середня ціна однієї одиниці сільгосптехніки склала орієнтовно 2 млн грн. Про це повідомляє Traktorist.ua.

Найбільш затребуваними були трактори потужністю від 60 до 100 кВт (+1489 од. або + 36,1% у порівнянні з 2016 р.), та трактори потужністю понад 100 кВт (+1782 од. або + 18,4%).

Серед областей-лідерів за кількістю придбаних протягом року тракторів значаться: Одеська (326 од.), Вінницька (289 од.), Харківська (246 од.), Запорізька (241 од.), Дніпропетровська (241 од.).

Американці створили роботизовану гідропонну ферму

1502 (Copy)
1502 (Copy)

Американський стартап Iron Ox отримав $ 1,5 млн на розробку роботизованої гідропонної ферми всі функції в якій виконували б роботи.

Про це повідомляє aggeek.net.

Iron Ox базується в Кремнієвій долині та працює над тим, щоб вирощуванням культур займалися виключно роботи за рахунок сонячної енергії з метою мінімізації негативного впливу на навколишнє середовище.

За задумом розробників Iron Ox, теплиця має бути повністю роботизована. Робот має здійснювати посадку рослин в спеціальні гідропонні лотки з живильним субстратом, а також поправляти піддони та трансортувати їх по теплиці. При цьому, як повідомляють інженери, такій системі потрібно на 90% менше води, ніж при вирощуванні традиційним способом.

Iron Ox використовує різні лотки і відстані між ними в залежності від культури, яку планується вирощуватися. Наприклад, для листової зелені потрібно більш просторе приміщення.

Робот буде оснащений камерами і спеціальними захопленнями для рослин. Камери необхідні для створення тривимірного зображення кожної рослини: якщо рослини зросла до потрібного розміру — робот ідентифікує його і пересадить. Крім того, будуть діагностуватися хвороби. Компанія розробляє алгоритми машинного навчання, які автоматично виявляють хворі рослини і видаляють їх із системи, щоб уникнути поширення хвороби. Недорозвинені рослини також вилучаються.

Вибір читачів за тиждень

Відео