На Тернопільщині триває відновлення військових містечок(фото)

5

Армія за останні три роки змінилася кардинально. Якщо у 2014 р., відправляючи бійця в зону бойових дій, його потрібно було одягнути, взути, нагодувати і озброїти, то нині про такі проблеми вже забули – це вирішує держава. Про це повідомляється на сайті Тернопільської ОДА.

Відтак, тепер в області є актуальним питання розвитку Збройних сил, і, зокрема, військових підрозділів, що базуються на території краю. Три роки тому на Тернопільщині взагалі не було військових частин, а у вересні 2014-го нам повернули артилерійську бригаду, де нині служать понад 3,5 тис. військових. Крім того, триває створення та розвиток інфраструктури у місцях постійної дислокації військової частини, а це не лише Тернопіль, а й Чортків, Теребовля, Бережани.

В контексті загальнодержавної стратегії відновлення та розвитку української армії, а також відповідно до стратегії розвитку Тернопільської області та за ініціативою голови обласної державної адміністрації Степана Барни на Тернопільщині продовжується відновлення військових частин. Сьогодні робота над ними триває у Чорткові, Тернополі та Бережанах. На завершальному етапі – будівельні та ремонтні роботи у Теребовлянській військовій частині.

-Без відновлення військових частин в області не можна говорити про відновлення української армії. А тому ми максимально спрямовуємо всі зусилля на те, щоб наші захисники мали комфортні умови перебування у їхніх постійних місцях дислокації, – наголосив очільник Тернопільщини.

Водночас, він нагадав, що Президент України Петро Порошенко задекларував роботу над відновленням військових містечок.

«91 гуртожиток для військових мають почати будувати в першій половині 2018 року і ще 93 – в другій половині цього року. Тобто вирішується ще одна складова соціального облаштування наших військовослужбовців. Бо це ті кроки, котрі сьогодні дають нам можливість повернути віру в нашу державу, віру в перемогу над окупантом і в те, що ми відновимо територіальну цілісність нашої держави», – підкреслив голова ОДА.

Військова частина в Тернополі, де дислокується окрема артилерійська бригада, – це перша військова частина, яку відновили на Тернопільщині. Сталося це у вересні 2014 року.

Загалом, за його словами, понад 3,5 тисячі військовослужбовців з Тернопільщини сьогодні захищають Вітчизну у війні з російським окупантом. Відтак, завдання влади зробити все для того, щоб Україна була територіально-цілісною, а армія сильною. «З боку обласної державної адміністрації ми зробимо все, щоб змінити обличчя нашої армії та покращити умови перебування військовослужбовців у місці їх постійної дислокації», – наголосив голова ОДА.

4
4

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео