Оксана Бучко

Для молоді в селах Тернопільщині аграрії відкриють можливості для праці (відео)

Більшість зареєстрованих безробітних у Тернопільському обласному центрі зайнятості – жителі сільської місцевості. Із сіл протягом 2018 року на обліку стоїть понад десять тисяч осіб. З них понад 7 тисяч уже вдалось працевлаштувати.

Про шляхи сприяння зайнятості сільського населення та співпрацю з об’єднаними територіальними громадами розповіли в обласному центрі під час прес-конференції 18 липня.

Додаткові послуги пропонують власникам земельних ділянок, які не можуть стати на облік центру зайнятості.

Як розповів голова Іванівської ОТГ, здебільшого молодь працює на аграрних підприємствах. Нові робочі місця у громаді планують надати після відкриття кооперативів за підтримки проекту DOBRE. У той же час брак кадрів відчувається в органах управління.

Відповідальність, працьовитість, чесність, освіченість – це головні критерії, за якими підбирають працівників на ПП «Агрон». Відділ кадрів активно співпрацює із центром зайнятості та навчальними аграрними закладами.

Фінансову підтримку аграрні підприємства можуть отримувати з обласного бюджету. Програми діють у напрямках тваринництва та закупівлі нової техніки.

[embed]https://youtu.be/ivL0Q4DuAWM[/embed]

Відео: Богдан КОЛЕСОВ

Вибір читачів за тиждень

Відео