Орест Сарматський

Паспорт пасіки виведе пасічників з тіні (Агро-новини)

1802 (Copy)

Вивести пасічників з тіні допоможе безплатні реєстрація та оформлення паспорту пасіки.

На цьому наголосила експерт напряму «Сільське господарство» Офісу ефективного регулювання (BRDO) Ірина Грузінська в інтерв’ю Agravery.com.

– Зміст цих документів також варто змінити, аби вони стали інструментом управлінського характеру та формою господарської звітності. Ми також пропонуємо зробити обов’язковою реєстрацію бджолярів у сільській раді. Їх оформлюватимуть не як підприємців для сплати податку, а для обліку, аби повідомляти про можливе застосування шкідливих для пасік агрохімікатів, – розповіла Грузінська.

За її словами, після таких нормативних змін виробники меду як мінімум зможуть офіційно засвідчувати отримані збитки через необачність аграріїв.

Для довідки: За офіційними даними Україна продає меду більше, аніж продукує: у 2017 році українські пасічники виробили 66,7 тис. т солодкого продукту, на експорт пішло 68 тис. т. Про такі цифри говорять і учасники ринку, зокрема «Спілка пасічників України».

 

Повернення «смугастого рейсу»: в серпні відправлять першу баржу з кавунами

У період оптимального дозрівання херсонських кавунів, буде відправлене перше в цьому сезоні несамохідне судно з 500 тоннами солодкої ягоди. Про це повідомляє прес-служба компанії «Нібулон».

1802 (Copy)
1802 (Copy)

– Щойно завершилися перемовини генерального директора компанії «Нібулон» Олексія Вадатурського з президентом кооперативу «Південний союз» Олександр Синенко, під час яких було домовлено, що 1-8 серпня, у період оптимального дозрівання херсонських кавунів, буде відправлене перше в цьому сезоні несамохідне судно з 500 тоннами солодкої ягоди», – йдеться в повідомленні.

Крім того, з 15 серпня перша партія кавунів буде доставлена на полиці столичних магазинів.

Нагадаємо, керівник напрямку «Овочі та фрукти» ринку «Шувар» Іван Федишин презентував учасникам Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва бізнес-модель експорту українських кавунів на базі інфраструктури «Шувар».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео