На Тернопільщині каратимуть за незаконну вирубку лісів 

1

На Тернопільщині перевірятимуть підприємства лісової промисловості на предмет контрабанди лісу. Таке рішення ініціював Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Під час засідання Глава Уряду звернувся до Генеральної прокуратури з вимогою здійснити перевірку даних фактів контрабанди. А також до партнерів з Євросоюзу, з проханням надати інформацію про продукцію ліспрому, що перетинає кордон.

- У нас є різні види контрабанди. Одна з них – контрабанда лісу. Маємо звіти міжнародних організацій. Факти жахливі, - сказав Володимир Гройсман. - Я підписав звернення до Генеральної прокуратури з наявною інформацією про правопорушення і сьогодні пропоную прийняти рішення Уряду, аби Державна аудитслужба, ДФС, Національна поліція, Держгеокадастр почали ретельні перевірки всіх лісгоспів країни з даними про накладні, хто підписував, хто відвантажував, хто оформлював, де проходила продукція.

Володимир Гройсман наголосив на тому, що усі, хто матиме стосунок до незаконної вирубки лісу чи незаконного вивезення (ввезення) продукції, понесуть відповідальність. Крім того, Прем’єр-міністр пообіцяв боротися та викривати тіньові схеми, які роблять країну біднішою. А також закликав поліцію до спільної боротьби, для того аби показати людям її результат.

Джерело: Урядовий портал

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео