Тернополян попереджають про новий вид шахрайства

37270175_1727391290710428_2482010631981498368_n

Тернополяни вже навчилися не повідомляти по телефону своїх особистих даних, тож шахраям довелося придумати нову схему, аби видурити гроші у людей.

На цей раз для виманювання коштів у тернополян було створено копії сайту «Приват 24».

- Фахівці кібербезпеки ПриватБанку повідомили про появу в Україні нової шахрайської схеми з використанням підроблених листів про «випадковий» переказ грошей і підроблених сайтів, які зовні нагадують веб-сайт Приват24, - повідомляє прес-секретар «ПриватБанку» у Тернопільській області Олександр Жильцов.

Як стверджують у прес-службі банку, шахраї надсилають клієнтам повідомлення про поповнення картки. Відповідний лист може прийти на електронну пошту, messenger, viber тощо.

- Далі шахраї пропоную перейти по посиланню на фальшиву квитанцію з фішинговим сайтом Приват24. Ми попереджаємо своїх клієнтів не відкривати такі повідомлення від шахраїв і не реагувати на навіть найпривабливіші повідомлення про несподівані грошові перекази. Також ні в якому разі не можна вводити свої логін і пароль на підроблених банківських сайтах. Справжній Приват24 знаходиться тільки за однією адресою, - зазначає Олександр Жильцов.

Фото з допису 

Вибір читачів за тиждень

Відео