Віра Олександрович

Пікети медикам на Тернопільщині не допоможуть - гроші на зарплати у Києві вже ніхто просити не буде (фото, відео)

Грошей для фінансування закладу знову бракує у Золотопотіцькій лікарні Бучацького району. Але долучатися до вирішення цієї проблеми обласна влада, як торік, уже не збирається.

Про це заявив голова обласної держадміністрації Степан Барна. На його думку, голова тепер має боліти лише у керівників місцевого рівня. Якщо торік 500 тисяч для лікарні випросили, то цього року такого вже не буде (читайте ТУТ прим.).

Власне, на сесії обласної ради 17 липня про загострення ситуації у Золотому Потоці повідомила депутат від ВО «Батьківщина» Надія Заріцька. Ситуацію вона знає добре, бо з 1989 року обіймає посаду заввідділу акушерства та гінекології в Золотопотіцькій районній комунальній лікарні, має вищу категорію з акушерства та гінекології.

Заріцька
Заріцька

- Я сьогодні хочу звернутися від свого округу, - каже вона. – Знову у нашій Золотопотіцькій лікарні назріває біда, як було минулого року. – Уже липень, а ми від червня не отримуємо зарплату. Була сесія селищної ради, була сесія районної ради. Я зверталася і туди, і туди. Була базова дотація. Я просто не можу зрозуміти, куди йдуть наші гроші – гроші медиків.

За словами депутата, вона зверталася і до голови районної держадміністрації. Але той лише посміявся із неї.

- Я не розумію, невже Золотопотіцькій лікарні не можна дати хоч 50 тисяч? – запитує жінка. – Стверджують, що немає перевиконання бюджету, а на сесії виявляється – мільйон 600 тисяч. Але для нас грошей нема, хоча лікарня зараз лікує громадян з усього району. Щомісяця хоч 50 тисяч на медикаменти можна ж дати?

Барна
Барна

Втім, відповідь очільника Надію Заріцьку не втішила. Степан Барна нагадав, що «дірку» у бюджеті, передбаченому для медичних закладів, торік вдалося закрити лише завдяки допомозі Уряду. Причому врешті з’ясувалося, що проблему боргів спричиняє переважно неефективна робота головних лікарів.

- Це - винятково питання районного рівня, - додає він. – Голови райради і райадміністрації, а також – адміністрації лікарні. Жодної копійки заборгованості з державного бюджету перед цим лікувальним закладом, як і перед будь-яким іншим у Тернопільській області, немає. Крапка!

Нагадаємо, через те, що Степан Барна торік попросив у Кабміну додаткову субвенцію на медицину і освіту на нього у Києві відкрили дисциплінарне провадження. Другого такого «проколу» він уже точно не допустить (читайте ТУТ і ТУТ - прим.).

Депутати3
Депутати3

До речі, під час сесії депутати розглянули 5 питань – читайте про це ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора, а також з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео