Фестиваль «Файне місто». День перший. Дайджест

MVI_8522.MOV.00_00_03_08.Still001

Уже шостий рік постіль тисячі українців приїжджають до Тернополя, аби відвідати фестиваль «Файне місто». Відтак лише минулого року на дійство завітало понад 16 тисяч людей. Цього року організатори очікують ще на більшу кількість відвідувачів.

Як все починається? Гості приходять на реєстрацію, де отримують браслетик та паспорт Файної людини. Після того, відвідувачі проходять на територію фестивалю, де на них очікує величезна кількість розваг.

Паспорт Файного мешканця – це не просто путівник, де розміщується вся необхідна та корисна інформація для відпочинку на Файному Місті: розклад виступу артистів, розміщення всіх вулиць та районів фестивалю, інформація про розваги, конкурси, свята Файного Міста, цікавий квест, пройшовши який відвідувачі отримають приємний бонус та ще багато інших цікавинок. Файний паспорт, можна сказати, своєрідний «документ», за наявності якого, ви можете легалізувати свій сімейний стан незалежно від раси, віросповідання, статі, освіти та кольору волосся у місцевому РАЦСі.

Територію файного міста цього року поділили на мікрорайони та території на яких і розміщуються сцени та інші локації. Так, Main Stage знаходиться в Старому Місті, Dark Stage - в Промзоні, Light Stage - в Чайна Тауні, UFO Stage, басейни, пляж, лаундж-зона, спорт зона, атракціони – в Файний Біч, амфітеатр, бібліотека, лаундж-зона - в Централ Парк,  хендмейд-ярмарок та вулична їжа - на Площі Ринок, платне наметове містечко - в Беверлі-Хілз та безкоштовне наметове містечко в - Сайлент-Хіл. А Регі сцена займає роль храму. Також на території файного містечка діють велопрокат, кінотеатр, літературна сцена, лекторії, вуличний театр, дитяча та ігрова зони, караоке, майстер-класи та навіть салон краси.

Уже традиційно на фестиваль завітали люди не лише із західної, а й зі східної, центральної, північної та південної України.

[embed]https://youtu.be/ss5F0Zuo0Sw[/embed]

Вчора, 20 липня, гості фестивалю могли насолодитися музикою таких виконавців: Карна, Воплі Відоплясова, Tarja, Pianoбой, Роллікс, Анна, Один в Каное, Хамерман знищує віруси тощо.

Також на відвідувачів дійства чекала смачна їжа: шашлики, реберця, печена картопля, овочі гриль, різноманітні салати, закуски до пива тощо, яку на фестивалі представ Тернопільський м’ясокомбінат. Гостям настільки припала до смаку кухня підприємства, що усі столики були постійно заняті.

Про те, чим дивуватиме і зачаровуватиме цьогорічне свято музики і вільних людей, читайте на «Терені» згодом.

Читайте також: У Тернополі стартував грандіозний музичний фестиваль «Файне місто», Під Тернополем відбулися справжні реслінгові бої, Під Тернополем зібралися тисячі дивних людей та Найочікуваніша подія літа триває під Тернополем.

Відео: Богдан КОЛЕСОВ

Вибір читачів за тиждень

Відео