Орест Сарматський

Аграріям заблокували доступ до новітніх засобів захисту рослин (Агро-новини)

zerno-niva

Аграріям заблокували доступ до новітніх засобів захисту рослин

В Україні заблокований доступ наукових інститутів до випробувань інноваційних засобів захисту рослин, а агровиробники не можуть використовувати на своїх полях препарати нового покоління. Про це заявила експерт Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Ольга Кухар у своїй колонці видання «Економічна правда», повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що японський торговий гігант Sumitomo Corporation підписав угоду на придбання 51% акцій українського дистриб’ютора сільгоспресурсів «Спектр-Агро».

Вона зазначила, що на початку 2016 року у законопроекті з дерегуляції було внесено зміни до статті 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати», в результаті чого з’явилося формулювання, що обов’язковою умовою завезення та застосування незареєстрованих в Україні пестицидів для проведення державних випробувань та наукових досліджень пестицидів, є документальне підтвердження їх державної реєстрації в країні, де вони виробляються.

2102 (Copy)
2102 (Copy)

Таким чином виробники оригінальних засобів захисту рослин стикнулися з проблемою фактичної неможливості проведення наукових досліджень та державних випробувань пестицидів і в подальшому державної реєстрації засобів захисту рослин.Адже у країни-виробника не завжди є потреба проводити державну реєстрацію на тих культурах, які там не висіваються, або тих препаратів, які у цій країні в принципі не застосовуються через відсутність шкодо чинних організмів. Генеричні ж компанії – навпаки отримали перевагу, – зазначила експерт.

ЄБРР виділить Україні €250 млн на «зелену» енергетику

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) схвалив виділення Україні €250 млн на нову програму реалізації проектів альтернативної енергетики (USELF-III). Про це заявив провідний радник із зовнішніх зв'язків ЄБРР Антон Усов, пише УНІАН.

Нагадаємо, що за останні 3 роки в альтернативну енергетику України інвестували понад €1,1 млрд.

В повідомленні ідеться, що нова програма буде запущена для заміни оригінальної USELF, термін дії якої закінчився 30 червня 2018 року.

Вчора була схвалена Радою директорів ЄБРР, – сказав він.

2101 (Copy)
2101 (Copy)

Також повідомляється, що за час дії попередньої програми USELF банк профінансував проекти на €100 млн.

У 2010 році ЄБРР оголосив про початок Програми фінансування альтернативної енергетики (USELF) обсягом €50 млн (потім обсяг фінансування збільшено вдвічі), з наданням фінансування місцевим приватним підприємствам для інвестицій у проекти відновлюваної енергетики (мала гідроенергетика, вітроенергетика, сонячна енергетика, використання біомаси та біогазу) в Україні.

Вибір читачів за тиждень

Відео