Делегація з Тернопільщини взяла участь у фестивалі в Польщі

Дзвони

Вітаючи учасників Лемківської ватри у Ждині, очільник області Віктор Овчарук зазначив:

-Незважаючи на переслідування, заборони, утиски, страждання у часи тоталітаризму, лемки зуміли зберегти свою самобутню культуру, традиції. І що найголовніше - зуміли передати своїм дітям, внукам та правнукам непохитну любов до рідного краю – Лемківщини, навчили пісень та мови. У різнобарвному суцвітті української культури лемки направду займають особливе місце. Лемківська культура, де би вона не була, органічно збагачує культуру кожної країни, де зараз лемки розселені.

  Віктор Овчарук запросив учасників лемківського свята у Ждині на Тернопілля: «Ми запрошуємо вас розділити радість єднання і у нас, на Тернопільщині, у музеї під відкритим небом «Лемківське село». І нехай усюди, де б не були лемки, завжди буде затишно та щиро і завжди панує дружня атмосфера великої лемківської родини!»

У програмі лемківського фестивалю у Ждині – урочисте запалення ватри, концерти, конкурси, зустрічі, дискусії, лекції, театральні дійства, документальні історичні виставки, виставки ужиткового мистецтва, майстерні та майстер-класи, спортивні змагання, а також правова консультація.

Фестиваль триватиме три дні. Нагадаємо, що на Тернопіллі, у Монастириській, «Дзвони Лемківщини» відбудуться 3-5 серпня.

Вибір читачів за тиждень

Відео